Slukas za SK: Odluka da pređem u PAO je bila laka

Bek grčke reprezentacije Kostas Slukas bio je jedna od centralnih figura evropske košarke u proteklim mesecima. Šokirao je javnost odlukom da iz Olimpijakosa, kluba u kojem je bio apsolutna legenda, pređe u redove najvećeg suparnika – Panatinaikosa.

Igrajte Evroligin fantazi samo na sajtu Sport Kluba!

Atinski “zeleni” su povodom promocije dresa za sezonu 2023/2024. upriličili događaj posvećen medijima, a Slukas je govorio ekskluzivno za Sport klub.

Evroliga:

“Nadam se da će novi dres doneti sreću timu. Generalno, veoma sam samouverena i optimistična osoba i jedva čekam da vidim šta nam donosi nova sezona”, rekao je Kostas Slukas u razgovoru sa Aleksandrom Radivojević.

Da li je odluka da dođe u Panatinaikos bila teška?

“Ne, bila je laka. Veoma sam ponosan što sam napravio taj potez”, kazao je nekadašnji košarkaš Olimpijakosa i Fenerbahčea.

Kostas Slukas
Printscreen Twitter/ @kos_slou

Za šesti oktobar i prvo kolo Evrolige zakazan je veliki atinski derbi – PAO će u “OAKA areni” dočekati Olimpijakos, a nema sumnje da će centralni akter te utakmice biti Slukas. Koja su njega očekivanja od tog meča, ali i sezone generalno?

“Uvek su mečevi ova dva kluba ispraćeni u čitavoj Evropi. Uvek su zanimljivo. Mi ćemo se boriti na svim utakmicama, bez obzira na to ko će biti ispred nas. Ljudi treba da očekuju borbeni duh od nas do samog kraja”, rekao je Slukas.

Panatinaikos je u potpunosti promenio sastav tima u odnosu na prethodnu sezonu.

“Dopada mi se hemija koju gradimo iz dana u dan, svi igrači su dobri i talentovani. Glavna stvar je kako ćemo igrati kao tim. Nema sumnje da ćemo se poboljšavati iz utakmice u utakmicu. Trener Ataman je sjajan – to svi znaju. O njemu govore sva dostignuća koja ima u karijeri – osvojio je dve Evrolige sa Efesom. Sjajan je čovek i dosad imamo odličnu saradnju, a nadam se da će tako biti i do kraja sezone. On je uvek samouveren i to mi se baš dopada kod njega. ”, rekao je Slukas.

Bonus video