„Agenti igraju igre, uvek postoji politička dimenzija“

Vesti 30. maj 202312:29 0 komentara
Euroleague via Getty

Trener Monaka Saša Obradović govorio je za francuski "L'Ekip" o spekulacijama da će napustiti klub sa kojim je osvojio treće mesto na nedavno završenom fajnal-foru Evrolige.

„Košarkaški svet je mali, tu uvek ima glasina, informacija o transferima igrača i trenera, čak i usred sezone. Menadžeri igraju igre da testiraju ili pripreme tržište“, rekao je Obradović novinaru „L’Ekipa“ Janu Ononi i dodao:

„Što se konkretno mene tiče, ne znam o čemu se radi, ali poštujem sve velike trener. Ćavi Paskval i svi ostali treneri tog kalibra zaslužuju da preuzmu najbolje timove. Monako je jedan od njih, s obzirom na to šta smo postigli ove sezone“.

Obradović je naglasio i da kod takvih stvari uvek postoji druga dimnzija.

„Dovoljno dugo sam u ovom poslu da razumem kako te stvari funkcionišu. Uvek postoji politička dimenzija. Ako rezultati koje donosim nisu dovoljni ili ako postoji neko bolji od mene na tržištu, neka bude“, rekao je Obradović i nastavio:

„Moram ipak da kažem da ne mogu da dam više od onoga što sam dao ove godine. Moja posvećenost cilju i moj profesionalizam nikada nisu bili upitni. Ako moja budućnost ne bude u Monaku, ja ću to prihvatiti kao i svaku drugu odluku koja dolazi od uprave kluba“.

Obradović je prošlog leta produžio ugovor sa Monakom do juna 2025. godine.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccerbet promo