Čast dostojna legende: Povlači se Bilijeva sedmica

Vesti 27. mar 202316:41 komentara
Vasilis Spanulis
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Legendarni grčki igrač Vasili Spanulis ostavio je dubok trag u evropskoj košarci, pre svega u atinskom Olimpijakosu, iako je prethodno bio član Panatinikosa. Tim iz Pireja, sa kojim je osvojio dve Evrolige, rešio je da mu oda poštovanje tako što će iz upotrebe ubuduće povući dres sa brojem sedam, koji je Bili nosio tokom svog 11-godišnjeg boravka u “Dvorani mira i prijateljstva”.

Evroligu pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Spanulisov dres će biti okačen pod svodove ove atinske hale u svečanoj ceremoniji koja je zakazana za 17. septembar 2023. godine.

O Spanulisu:

Na taj način će 40-godišnjak iz Larise postati prvi igrač crveno-belih kojem je odato takvo priznanje.

Spanulis je svoju igračku karijeru okončao u leto 2021. godine, a Panajotis Angelopulos, jedan od vlasnika Olimpijakosa, poručio je da je klub i ranije želeo da organizuje ovu manifestaciju. Ipak, isprečila se pandemija virusa korona, kao i novi posao koji ima Spanulis – kao glavni trener vodi ekipu grčkog Peristerija.

Spanulis je sa Olimpijakosom osvajao naslov prvaka Evrope 2012. i 2013. godine, a bio je i MVP 2013. Čak osam puta biran je u idealnu petorku EL, a 2022. godine dodeljeno mu je prestižno priznanje “Legenda Evrolige”, koje su zasad dobili svega devetorica košarkaša.

Do danas važe rekordi Spanulisa kada je Olimpijakos u pitanju – i dalje je ubedljivo najbolji strelac i asistent u Evroligi u bogatoj istoriji ovog kluba sa 3.552 poena i 1.363 asistencija.

ž

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccer Euroleague Nova Evroliga
Promo