Čović za SK: Zvezda daje sve za reprezentaciju Srbije

FIBA World Cup 28. okt 202213:04 33 komentara
Nebojša Čović
Starsport

Nacionalna košarkaška reprezentacija nije data pojedincima, jednoj organizaciji, ona je nacionalni interes, a Crvena zvezda će postupiti onako kako uvek reaguje u ovakvim situacijama. Staviće na raspolaganje stručnom štabu Srbije sve raspoložive reprezentativne kandidate za predstojeće utakmice, 11. i 14. novembra kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, jasan je Nebojša Čović, predsednik crveno-belih.

Pročitajte još

„Pre nekoliko dana dobili smo pismo iz Košarkaškog saveza Srbije u vezi sa seniorskim timom, na koje nismo odgovorili jer sa njima imamo lošu saradnju. U četvrtak me je nazvao Svetislav Pešić, pa smo u klupskim prostorijama održali sastanak, kome su prisustvovali selektor i direktor Dragan Tarlać, a ispred Zvezde direktor Nemanja Vasiljević, sportski direktor Milan Dozet, trener prvog tima Vladimir Jovanović i moja malenkost. Pešiću smo ponudili spisak od 11 igrača, potencijalnih kandidata i jednostavno rekli da kaže ko mu je potreban“, kratko će Čović za Sport klub.

Potez srpskog i regionalnog šampiona trebalo bi shvatiti u svetlu preklapanja evroligaških i FIBA termina „prozora“, koji dovodi u prilično nezavidan položaj nacionalne sastave, čiji igrači su članovi klubova učesnika najjačeg kontinentalnog takmičenja, da ne pominjemo da je pomoć onih koji igraju u NBA misaona imenica. Podsećanja radi, Srbija u nastavku kvalifikacija, u okviru grupe I, gostuje Velikoj Britaniji 11, a 14. novembra u Beogradu dočekuje Tursku, sve uz ekskluzivne prenose na Sport Klubu. Višak je naglasiti da je svaka pobeda zlata vredna i korak bliže plasmanu na Mundobasket. A Crvena zvezda na dan utakmice u Njukaslu gostuje Fenerbahčeu u okviru sedmog kola Evrolige. Uprkos ovoj činjenici, prvi čovek crveno-belih kaže za Sport Klub da su potrebe reprezentacije ispred svih klupskih interesa.

fiba.basketball

„Na sastanku u klubu, pošto smo selektoru ponudili spisak kandidata, rekao je da je zainteresovan za Nemanju Nedovića, Ognjena Dobrića, Luku Mitrovića, a da će razmisliti o mladom Nikoli Topiću. Jedino što može da bude sporno je zdravstvena situacija, a to je već viša sila. Jer Nedović tek ’izlazi’ posle duge povrede, a veoma je važno i da ostali budu fit“.

Bez obzira što bi ovakva odluka mogla i te kako da oslabi ekipu za utakmicu u Istanbulu?

„Crvena zvezda se ponaša kako se uvek ponaša. Reprezentacija nikom nije data, nijednom pojedincu, selektoru ili bilo kome od nas, već je to naš nacionalni interes. Zato dajemo sve sadašnje i bivše reprezentativce i, ne pravimo neku feštu od toga, a ima i takvih, koji zapravo nude nešto sasvim drugo. Ali, nisu oni tema“, poručio je Nebojša Čović.

Utakmice Evrolige, ali i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne godine možete da pratite isključivo na kanalima Sport Kluba!

Komentari (33)

Vidi sve komentare