„Dali mi toliki novac, a igrao sam 12 minuta po meču“

Vesti 19. sep 202320:55 0 komentara
Darun Hilijard
Photo by Alfonso Cannavacciuolo/Euroleague Basketball via Getty Images

Američki košarkaš Darun Hilijard kaže da je razočaran otišao iz Makabija zato što nije dobio pravu priliku da pokaže šta zna.

Hilijard je potpisao ugovor sa Karšijakom, a prethodne sezone je za Ponos Izraela u Evroligi igrao ispod 13 minuta po utakmici. Kako kaže, razlog je – trener Oded Kataš.

Pročitajte i:

„Prvi poziv primio sam od Dejvida Blata, onda sam porazgovarao telefonom sa Odedom, ali svi znaju ko je on – ne priča mnogo, bio je to kratak poziv. Nisu mi obećali ništa konkretno, niti sam ja to tražio jer to inače ne radim. Ipak, ako pogledate moju platu, ne treba previše ni reći – imao sam platu koja predstavlja jednog od najboljih u timu. Čudno mi je da bi mi dali toliki novac samo da bih igrao 12 minuta po utakmici“, kaže 30-godišnji Hilijard i dodaje:

„Ne mrzim Odeda, ne mislim da je loša osoba, ali jasno je da je to bilo lično. Van terena smo sličan karakter – obojica tihi i skormni, ali ne znam kako je počelo to da me ne voli… Razgovarali smo posle prvog meča u Evroligi sa Žalgirisom, i rekao je da mi ne veruje iz nekog razloga. Zašto, morate njega da pitate“.

Hilijard ističe da ga je posebno frustriralo to što nije dobio objašnjenje zašto ne igra.

„To mi je najteže palo. Svaki put kada bih pokušao da porazgovaram o situaciji, nije mi dao pravi razlog zašto me ne pušta da igram – ništa poput ’moraš da poboljšaš odbranu’ ili tako nešto. Jednostavno me nije želeo“, zaključuje Hilijard.

Bonus video: