Fener bez Dorsija na Armani, još nekoliko igrača van stroja

Emre Oktay/Euroleague Basketball via Getty Images

U utorak će na programu biti jedan meč u Evroligi. Biće to duel Fenerbahčea i Armanija koji su imali zakazan duel za početak februara. Ipak igraju ga sada zbog stravičnih zemljotresa koji su pogodili Tursku, a kako u tom trenutku Tajler Dorsi nije bio član Fenera on ne može da nastupi u meču u utorak.

Meč bi grčkom reprezentativcu verovatno dosta značio jer je odigrao tek četiri utakmice za Fener od dolaska i i dalje se adaptira na novu sredinu. Ipak pravila kažu da on ne može da igra, a uz njega će još dva igrača turskog šampiona biti van stroja. Dajšon Pjer koji je potpuno neočekivano eksplodirao u poslednjih mesec dana ima povredu lista, a domaći igrač Metedžan Birsen nije u timu zbog povrde ramena.

Sa druge strane Armani takođe ima problema sa povredama. Osim već uobičajno odsutnih Bilige, Datomea, Hola, opet su povređeni Pengos i Šidls. Kevin Pengos je povredio mišić stomaka, a Šejvon Šilds ima povredu skočnog zgloba mada ona nije toliko ozbiljna i može se desiti da zaigra.

Armani je gotovo bez šansi da se domogne plej ofa, dok bi Feneru pobeda značila da se odmakne od Makabija i Partizana i da proba da do kraja sezone stigne neku od ekipa na prve četiri pozicije kako bi imao prednost domaćeg terena.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccer Euroleague Nova Evroliga
Promo