Maskvitis: Da iskoristimo faktor naših navijača

Vesti 2. feb 202318:59
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Žalgirsa Kazis Maskvitis je pred meč svoje ekipe sa Partizanom rekao kako njegov tim mora da obrati pažnju na sve igrače crno belih, a ne samo na Kevina Pantera. Takođe poručuje da će biti ključno to što imaju faktor domaćih navijača.

Ekipa Žalgirisa je u sredu igrala svoj prvi meč u duploj nedelji Evrolige. Izgubila je od Efesa u Istanbulu, a sada sledi Partizan koji je imao dan više da se pripremi.

„Važna utakmica, izgubili smo na gostovanju Partizanu. Sada se borimo za plej of, Partizan je dobio poslednju utakmicu sa velikom razlikom. Očekujemo jaku i dobru utakmicu. Partizan ima dobrog trenera, dobro šutiraju, fizički su jaki i jaki su pod košem. Cilj je da ne zautsavimo samo jednog igrača već ceo tim. Treba nam dobra odbrana da ograničimo njihove vođe i šutere. Posebno ćemo o njima brinuti“, rekao je trener Žalgirisa Kazis Maskvitis.

On je rekao da je početak meča veoma važan, kao i da će biti značajno ograničiti poene Kevina Pantera i Matijasa Lesora. Takođe je pričao i o gostovanjima Partizana, na kojima beogradski klub igra lošije nego kod kuće.

„Bolje je za svaki tim da igra kod kuće. Posebno kada znaš kakve navijače imamo i mi i oni. Nadamo se da ćemo iskoristiti naš faktor navijača. Takođe naša situacija je nezahvalna jer smo igrali juče i imali smo dan manje da se odmaramo u odnosu na Partizan. Takav je raspored, igrači su spremni, mada imamo male probleme, ali svi oni koji su igrali u Istanbulu igraće i u petak“, dodao je Maskvitis.

Komentari

Vaš komentar