Micić: Nadam se odlasku u NBA; Mladima uvek kažem…

Vesti 25. mar 202319:22 2 komentara
Vasilije Micić
Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Plejmejker Anadolu Efesa Vasilije Micić veruje da će otići u NBA ligu.

„Svi ti trenuci isti su kao i za druge ljude, verujte mi. Sledim svoj instinkt koji mi govori šta da radim. Poslednje tri godine svi su očekivali da ću da odem. Ostao sam. Ne zato što ne želim da idem u NBA, definitivno želim da odem i da se okušam tamo, ali nije se desilo iz mnogo razloga“, rekao je 29-godišnji Micić i dodao:

„Ne vidim svoj ostanak u Efesu kao nešto loše, naprotiv, jer zaista uživam i u vremenu na terenu i u slobodnom vremenu. To što imam taj mali san u NBA o glavi pomaže mi da svakog dana radim jednako naporno, da budem strpljiv. Nadam se da će se to dogoditi, videćemo“.

Osvrnuo se plejmejker Efesa i na rano iskustvo u Bajernu, kada se nije snašao u svom prvom iskustvu u inostranstvu.

„Nije lako mladim ljudima da nađu ravnotežu i unutrašnji mir kada si mlad. Definitivno nedostaje porodica. Mislimo da smo zreli sa 20 godina, ali u stvari nismo – uvek preporučim mladim igračima da idu s roditeljima, s porodicom, jer imamo mnogo sumnji kada smo mladi, mnogo je očekivanja: ako ih ne ispuniš, osećaš se loše i slabo, a porodica pomaže da ostaneš stabilan. Meni je to iskustvo pomoglo“.

Guliver

U razgovoru za zvanični sajt Evrolige, novinar se osvrnuo i na to što je Micić na Svetskom prvenstvu 2019. godine ostao uz reprezentaciju uprkos smrti majke.

„Prošlo je tri godine otkad je preminula, sve je teže i teže, ali to je život. Ta odluka je bila moja, zajedno s njom naravno. Žrtvovanje jeste deo ove profesije“.

Micić je naglasio da je ključ u konstantnosti.

„Mnogo je talentovanih igrača koji mogu da zablistaju mesec ili dva, ali oni koji uspeju da rade ono što je najbolje za tim i da i dalje budu prepoznatljivi individualno… Mislim da ja to poslednjih godina donosim“.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccer Euroleague Nova Evroliga

Komentari (2)

Vidi sve komentare