Obradović: Igrači nove generacije su egomanijaci

Vesti 25. maj 202319:25 1 komentar

Trener Monaka Saša Obradović bio je gost jutarnjeg programa TV Nova S i govorio je o istorijskom uspehu kluba u Evroligi. Monako je na fajnal-foru u Kaunasu pobedio Barselonu u meču za treće mesto, a već je i sam plasman u plej-of bio istorijska stvar za klub.

„Mogu da kažem da proživljavam najlepši momenat u karijeri. Ne samo zbog rezultata već i zbog atmosfere, euforije koja nikada ranije nije viđena zbog košarke u Monaku. Verovatno je princ albert najbolje opisao to rekavši: Da mi je neko rekao da će Monako biti treći u Evropi, smejao bih se. Ne treba da budemo lažno skromni“, rekao je Obradović za Novu S i dodao:

„Ekipa ima armiju navijača. Igramo u Evroligi dve godine i mnogi timovi sa većom istorijom od naše čekaju trenutak da budu među četiri najbolja tima“.

Srpski trener je govorio i o tome sa kakvim je igračima kroz karijeru radio, kao i kako ego igrača može da naruši timski duh.

„Odrastao sam u drugačijim vremenima, sa starijom generacijom. Sada je sve drugačije, igrači nove generacije su egomanijaci, svi. Sa jedne strane, ne želite takve igrače u timu. Naravno, trebalo bi da to bude limitirano, ali oni prave razliku i to se ne dešava slučajno. Svi veliki sportisti, uključujući i fudbalere su takvi. Napravio sam dobre odluke kada je reč o tim problemmima i mislim da nam je to pomoglo“, objasnio je bivši trener Crvene zvezde.

Kompletan razgovor sa Sašom Obradovićem pogledajte ovde:

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccerbet promo

Komentari (1)

Vidi sve komentare