Prođe cela sezona: Konačno raskid Panatinaikosa i Endrjuza

Vesti 11. mar 202320:02
Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Jedan od najboljih igrača Evrokupa prošle sezone Endrju Endrjuz se nije snašao u Panatinaikosu i manje više se odmah znalo da on nije za evroligaški nivo. Ipak njegov rastanak od Panatinaikosa je potrajao, a kako pišu grčki mediji on će konačno napustiti klub.

Svega četiri nastupa je Endrjuz imao ove sezone u Evroligi za PAO. Igrao je prve četiri utakmice ove godine protiv Reala, Zvezde, Albe i Monaka i maltene još tada se pričalo da će on otići iz kluba. Trener Dejan Radonjić na njega nije računao ali se Amerikanac konstantno pojavljivao na mečevima jer je i dalje bio deo kluba.

Endrjuz će konačno otići iz Atine jer je PAO pristao da poštuje njegov dvogodišnji ugovor koji je potpisan minulog leta. Slično kao i sa odlaskom Dejana Radonjića, PAO je dugo pregovarao sa Endrjuzom oko izlaska iz ugovora, a posle intervencije Asocijacije evroligaških igrača dve strane su se dogovorile.

Igrač će dobiti punu platu ove godine, kao i 100 hiljada evra za sledeću. Njegov odlazak će Zelenima omogućiti da računaju na Meta Tomasa ili Marijusa Grigonisa u grčkoj ligi.

Postavlja se pitanje i kako je uprava grčkog velikana mogla da ima toliko uverenje da je Endrjuz dovoljno dobar igrač pa da potpiše sa njim dvogodišnji ugovor.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

SK
Komentari

Vaš komentar