Promene u EL? Odluka o Glikmanu u ponedeljak

Vesti 4. jun 202311:38 6 komentara
Dejan Bodiroga i Maršal Glikman
Euroleague via Getty

Akcionari Evrolige će u ponedeljak glasati o tome da li će Maršal Glikman ostati na poziciji izvršnog direktora elitnog takmičenja, izveštava Mark Mundet iz "RAC1".

Prema navodima istog medija protekle sezone, već je bilo sumnji u rad Maršala Glikmana i njegov sistem rukovođenja, pa bi u ponedeljak moglo da dođe do određenih promena u rukovodstvu Evrolige.

Takođe, spekulisalo se i o tome da je odnos između predsednika Evrolige Dejana Bodiroge i izvršnog direktora Glikmana loš.

Glikman je funkciju izvršnog direktora zvanično preuzeo 14. septembra prošle godine.

Njegov primarni fokus bio je na poslovnim aspektima lige. Zalaže se za proširenje lige uključivanje novih klubova iz Evrope (Pariz i London), a dogodio se i veliki pomak u pregovorima sa Dubaijem, mada na kraju do konačnog dogovora nije došlo. Takođe, Glikman je nekoliko puta najavio i da se razmišlja o promeni formata takmičenja, da će se formirati konferencije, kao i da će se poboljšati marketinški aspekt takmičenja.

Pod Glikmanovim poslovanjem Evroliga je obezbedila partnerstvo sa ESPN, omogućavajući striming svih utakmica plej-ofa i fajnal-fora ove sezone, kao i cele naredne sezone.

Izvršni direktor Evrolige ima dugu karijeru u sportskoj industriji, uključujući i funkciju predsednika Portland Trejl Blejzersa i Oregon Arena korporacije. Bio je i koordinator za nosioce TV prava za NBA, direktor medijske prodaje NBA prava i predsednik i izvršni direktor Portland Femili Entertejmenta.

Glikman je ranije radio kao specijalni savetnik bivšeg prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua od 2002. godine.