Rešen spor sa Baskonijom? Vildosa zadužio Zvezdinu opremu

ABA League 17. okt 20229:37 9 komentara
KK Crvena zvezda

Argentinski reprezentativac Luka Vildosa u četvrtak je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, a u nedelju uveče je zadužio klupsku opremu.

Između ta dva događaja pojavila se informacija da Baskonija, nekadašnji klub odličnog plejmejkera, poseduje prava na ovog igrača van NBA lige. Klub iz Vitorije se čak i obratio Crvenoj zvezdi i Evroligi, od koje traži da suspenduje registraciju Vildose, a pretili su i tužbom. 

Povezano

Ipak, Vildosa je i definitivno član Crvene zvezde, koja će naredna dva meča igrati upravo u Španiji, i to protiv Baskonije i Real Madrida. Nekadašnji bek Baskonije, Njujork Niksa i Milvoki Baksa, ponikao je u Kilmesu u Argentini, ali se afirmisao igrajući pet sezona za Baskoniju iz Vitorije. 

Najveći uspeh sa klubom iz Baskije napravio je 2020. godine, kada je osvojio titulu prvaka Španije. U Niksima nije igrao, dok je za Bakse upisao sedam nastupa sa simboličnom minutažom, a samim tim i učinkom. Sa reprezentacijom Argentine godinu dana ranije stigao je do srebrne medelja na Svetskom prvenstvu u Kini. 

Vildoza je ujedno prvi Argentinac u bogatoj istoriji KK Crvena zvezda. Trenutno na poziciji organizatora igre trener Vladimir Jovanović pored Vildoze može da računa još i na Džejlena Adamsa, Nikolu Ivanovića i Stefana Markovića.