„Šabaz ili Vasa? Uz dužno poštovanje Amerikancima…“

Vesti 28. mar 202316:32 komentar
Đanmarko Poceko
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Selektor italijanske reprezentacije Đanmarko Poceko takmičio se na najvišem nivou evropske košarke devedesetih godina prošlog veka, ali sada je situacija drastično promenjena. U velikoj većini evropskih klubova na bekovskim pozicijama dominiraju američki košarkaši, a jedan od onih koji se u poslednje vreme najviše istakao jeste “jedinica” milanske Olimpije – Šabaz Nejpir.

Evroligu pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Govoreći za Gazera delo Sport, nekadašnji plejmejker državnog tima Italije poručio je da ipak preferira eveopske organizatore igre.

Evroliga:

“Šabaz Nejpir ima talenat, inteligentan je i ima svoju ličnost. To su kvaliteti neophodni da biste predvodili tim na visokom nivou. Najveća razlika između njega i Vasilija Micića iz Efesa je u stilu igre. Ubeđen sam da svi veliki evroligaški timovi moraju da imaju evropskog plejmejkera: Papalukas, Dijamantidis, Spanulis, Ćaćo Rodrigez… Uz dužno poštovanje, Amerikanci donose nešto manje jer igraju različito, to je fiziološka stvar. Na primer, manje su zainteresovani za igru kada im lopta nije u rukama”, kazao je 50-godišnji Đanmarko Poceko.

Stručnjak rođen u Gorici je kao igrač sa uspehom nastupao, između ostalog, za Vareze, Fortitudo i Himki, a kao trener radi od 2012. godine. Kao šef stručnog štaba sedeo je na klupi Fortituda i Dinamo Sasarija, a reprezentaciju Italije vodi od 2022. godine.

Micić i Nejpir će direktan susret imati u utorak od 19.30 u istanbulskom “Sinan Erdem Domu” u okviru 31. kola Evrolige. Direktan prenos utakmice Anadolu Efes – Olimpija Milano očekuje vas ekskluzivno na Sport klubu.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccer Euroleague Nova Evroliga
Promo