„12:7, koga briga, tri razlike, dva bodića idemo dalje“

ABA League 26. mar 202322:07 10 komentara
Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanovic

Željko Obradović je posle pobede nad Cedevitom Olimpijom u ABA ligi poručio da će njegovom timu biti veoma teško da nastavi aktuelni niz utakmica jer već u utorak sledi meč sa Barselonom u Evroligi. Takođe je pričao i o poslednjoj četvrtini u kojoj su crno beli igrali dobru odbranu i u kojoj su slavili sa tek 12:7.

Obradović je rekao da je očekivao tešku utakmicu protiv Olimpije koja je tradicionalno motivisana protiv Partizana. Poručuje da postoji samo jedan razlog što je njegov tim odigrao na nešto slabijem nivou u odnosu na prethodne mečeve.

„Jedan jedini razlog je umor, ni jedan jedini drugi razlog ne postoji. Ko prati Evroligu duže videće da svi imaju problem kada igraju posle 44 sata. Mi smo imali četiri dana da pripremimo Olimpijakos, za ovo smo imali dan i po. To je jedan trening i jutros trening, to će biti isto protiv Barselone. Protiv Reala će biti nešto drugačije jer imaš dva dana. Dakle utorak pa petak. To je ipak neka razlika koja može da pomogne timu da bude koncentrisaniji i odmorniji. Meni se ne sviđa što su neki igrači koji su uslovno rečeno imali svežinu, večeras nisu bili na nivou na kom sam ja očekivao da budu i da više pomognu timu. Ali to je neka priča i analiza koju ćemo raditi sutra“, kaže Željko Obradović.

Kaže da će Partizan sada imati samo jedan dan da se razmišlja o Barseloni i dva treninga koji neće biti punim intenzitetom. Poručuje da će taj meč biti stvar energije, želje i volje i da svi moraju da shvate da moraju da pomognu timu.

VESTI O KKP

„Ko će imati svežinu to je misije Lesor. Da mi je neko rekao pred utakmicu da će naš jedini centar Smailagić da će da igra 13 minuta ja bih rekao da je to nemoguće. Uspeli smo i tako da dobijemo utakmicu. Probao sam da stavim i Janisa i Zeka, ali to je tako. Očekujem od svih njih… Ono što je pokojni Profa mene naučio to je da umor dolazi samo od glave, samo je tu umor. Telo, to ne postoji. Ko prihvati da nije umoran i kaže sebi da nije umoran ima i ta autosugestija… Igraće dobro“

Dodao je da je Kevin Panter maksimalno motivisan kao i da su i on kao i svi ostali igrači bili nošeni publikom. Govorio je Obradović i o poslednjoj četvrtini u kojoj su crno beli igrali dobru odbranu, a na kraju u završnici imali više koncentracije.

„Primili smo dva puta po tri poena bez ikakvog razlika, pomagali smo sa strane pomoći, igrali neku odbranu koja ne iziskuje to. Ali i to je sastavni deo igre. Činjenica da smo četvrtu četvrtinu primili sedam poena, dali smo 12. Ali koga briga, tri razlike, dva bodića i idemo dalje. Traže se rešenja u toku utakmice, stručni štab radi fenomenalne stvari koji u svakom trenutku pomažu sa pravim informacijama bilo u napadu ili u odbrani. Hvala igračima, od 16. decembra smo igrali 31 utakmicu i imamo 26-5 skor. Interesantna statistika. Ali… nije dovoljno. Sve što je ispred nas u ABA ligi i Evroligi, najbolje od svega je što sve zavisi od nas“.

Komentari (10)

Vidi sve komentare