Dinamik: Ne finansira nas država, već predsednik Jojić

ABA League 6. okt 201713:21 > 13:25
KK Dynamic

Košarkaški klub Dinamik demantovao je navode Košarkaškog saveza Srbije da se taj klub finansira iz državnog budžeta.

Posle pretnji kaznama od strane KSS, ekipe Dinamika, Vršca i Borca iz Čačka, pored ABA druge lige, moraće da igraju i Košarkašku ligu Srbje.

Savez je to obrazložio rečima da klubovi koji se finansiraju i budžeta Republike Srbije nemaju pravo da svojevoljno odustanu od nacionalne lige.

Međutim, već u petak stigao je demant od strane Dinamika, u kojem navodi da se klub sa Dorćola finansira iz privatnih resursa i da je jedina pomoć, koju je dobio od države – 212 sati za trening u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Saopštenje Dinamika prenosimo u celosti:

KK Dynamic BG funkcioniše po modelu koji se razlikuje od drugih klubova i kao takav prošle sezone je osvojio drugo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije, peto mesto u Superligi, treće mesto u kvalitetnoj Juniorskoj ligi, igrao sa sedam selekcija u mlađim kategorijama, a u svojim redovima imao četiri mlada reprezentativca (Vuk Vulikić U18, Nikola Ćirković U20, Dušan Beslać U20, Bogdan Teić U16) i pomoćnog trenera (Miroslav Nikolić) seniorske reprezentacie. Kao nagradu za uložena sredstva i trud dobili smo poziv da igramo drugu ABA ligu kao jedini klub iz Beograda u društvu dva bivša evropska prvaka (Jugoplastika I Bosna).

Dynamic je od prve zvanične utakmice pa sve do poslednje odigrane protiv KK Crvena zvezda 03. juna, finansiran iz ličnih sredstava predsednika Velibora Jojića i viška kapitala kompanije Vip sistem d.o.o. u kojoj, zajedno sa klubom, ima više od 150 zaposlenih, ne uključujući spoljne saradnike koji rade neophodne tekuće poslove bez kojih ovakav sistem ne bi mogao da funkcioniše.

Klub ima sopstvenu halu (Dynamic Arena) koja se prostire se na 1.800 m2 sa sjajnim uslovima za trening o čemu mogu da posvedoče igrači koji su se tokom leta pripremali za NBA, Evroligu ili Evrobasket (Miloš Teodosić, Jan Veseli, Marko Kešelj, Miroslav Raduljica, Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević su samo neki od mnogih).

Na osnovu rangiranja klubova od strane KSS-a (plasman prvog tima u protekloj sezoni, broja mlađih selekcija, broja reprezentativaca, godine osnivanja i sl.) Sekretarijat za sport Grada Beograda je našem klubu obezbedio 212 sati za trening u Hali sportova „Ranko Žeravica” što je jedina pomoć za jedini klub iz Beograda u drugoj regionalnoj ligi koja se igra na teritoriji šest zemalja na kojoj živi više od 25 miliona ljudi“.