Džumhur, Cerićeva i Igokea obeležili godinu u BiH

ABA League 13. dec 201716:03 > 16:03
Jared C. Tilton/Getty Images

Teniser Damir Džumhur i džudistkinja Larisa Cerić poneli su priznanje za najbolje sportiste Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.

Izbor su organizivale „Nezavisne novine“ i Radio-televizija BiH, a svečana dodela je održana u utorak uveče u hotelu „Holiday“ u Sarajevu.

Džumhur je titulu najboljeg zaslužio posle najbolje sezone u karijeri tokom koje je osvojio dva trofeje u Sankt Peterburgu i Kupu Kremlja. Godinu je završio na 30. mestu na ATP liste, a pored njega u konkurenciji su bili i fudbaler Edin Džeko i košarkaš Džanan Musa.

Nagrada za najboljeg sportistu je stvarno šlag na kraju sezone kojom sam oduševljen. Presrećan sam zbog nagrade, to je velika stvar za mene i samo još jedan podstrek da pravim još bolje rezultate. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali ono što sam uradio ove godine“, naglasio je Džumhur.

Cerićeva je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Varšavi, a postala je i vicešampionka sveta. U borbi za titulu pobedila je džudistkinju Aleksandru Samardžić i biciklistkinju Lejlu Tanović.

Odluke o nagrađenima jednoglasno je doneo žiru kojom je predsedavala proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčanović.

Titulu za najbolju ekipu poneo je košarkaški klub Igokea, a nagrada za najboljeg treneta otišla je u ruke Branislava Crnogorca, selektora džudo reprezentacije.