Glomazić za SK: Cilj je bio i ostao vrh ABA 2

ABA League 10. sep 201819:55 > 20:00
SK

Najteži deo priprema je ostao iza košarkaša Sutjeske. Kondicioni trener Drago Musić koji je sa atletičarkom Slađanom Perunović dva puta bio učesnik Olimpijskih igara u maratonu, prepustio je dirigentsku palicu Zoranu Glomaziću.

Tokom prelaznog roka, predsednik Darko Perović, sportski direktor Goran Jeretin i trener Zoran Glomazić su odradili sjajan posao. Ostali su reprezentativac Nikola Pavlićević, pouzdani centar Boris Lalović, sjajni Senegalac Sidi Đite i Stefan Vuković.

Stigli su Radosav Spasojević koji se vratio u Nikšić posle sezona provedenih u Megi i MZT Skoplju, jedan od najboljih igrača Bosne Boris Knežević, Emir Hadžibegović iz Teoda u kojem je bio kao igrač Mornara i Marko Ćalić koji je prošle sezone sa Mornarom osvojio titulu.

Dosadašnji deo priprema je odrađen besprekorno. Nismo imali problema sa povredama, kondicioni trener Drago Musić je maksimalno mogao da se posveti radu sa ekipom, koja je silno motivisana odradila sve što se od nje tražilo, jer su momci svesni kakva su očekivanja i kakva im se prilika pruža u sezoni koja sledi. Počeli smo i sa pripremnim utakmicama. Dva puta smo odmerili snage sa Širokim, nastavljamo dalje, bićemo maksimalno spremni za start ABA 2 lige”, naglasio je trener Sutjeske Zoran Glomazić i nastavio:

Ambicije su bile i ostale iste, kao i na kraju prošle sezone kada smo posle sjajnih partija u Superligi stigli do polufinala plej-ofa i mesta u ABA 2 ligi. U sezoni koja sledi želimo da ponovimo uspehe iz minule kada su domaća takmičenja u pitanju, a to su plasman na finalni turnir Kupa i polufinale plej-ofa. Što se ABA 2 lige tiče i pored paklene konkurencije, očekujem da se borimo za vrh tabele. Ako se ukaže prilika da se umešamo u borbu za elitno društvo zgrabićemo je sa obe ruke. Glavni aduti Sutjeske u sezoni koja sledi, biće pozitvna energija i hemija u timu, kvalitet koji posedujemo i ogromna podrška navijača, uz čiju pomoć od Nikšića možemo da napravimo neosvojivu tvrđavu”.

Sutjesku na stratu ABA 2 lige očekuje pakleno težak raspored. U prvom kolu, Nikšićani gostuju ekipi Primorke koja je prošle sezone igrala u finalu ABA 2 lige u kojem je poražena od Krke i osvojila Kup Slovenije. Pored toga Primorska je u kvalifikacijama za ABA 2 ligu prošlog leta zaustavila Sutjesku. Nedugo zatim u Nikšić stiže Lovćen, koji pod komandom novog trenera MIodraga Kadije, polako ali sigurno stvara dobar i konkurentan tim kako za takmičenja u Crnoj Gori, tako i za ABA 2 ligu.

Sa nestrpljenjem start nove sezone čekaju i ljubitelji košarke u Crnoj Gori. Budućnost i Mornar će igrati u Evroligi i Evrokupu, uz ABA ligu, dok će Sutjeska i Lovćen braniti ugled Crne Gore u ABA 2 ligi. Košarkaška uzbuđenja će se smenjivati kao na filmskoj traci.