Rivers: Navijači šesti igrač i dodatna motivacija

ABA League 2. mar 201912:49 > 12:52
KK Crvena zvezda mts

Bek Crvene zvezde Kej-Si Rivers kaže pred meč sa Partizanom da se raduje podršci navijača u predstojećem derbiju.

Rivers će debitovati u crveno-belom dresu, a već je igrao velike derbije u Grčkoj i Španiji.

Povezano

„Treba da uđemo u utakmicu bez ikakvih razmišljanja da li ćemo pobediti ili ne, bez ikakvih kalkulacija. Važno je da uđemo čvrsto u utakmicu i iskoristimo energiju koju će nam dati naši navijači. Derbi je takva utakmica da je uvek uzbudljivo i neizvesno, tako je svuda, ali navijači Crvene zvezde pred kojima sam igrao i ranije definitivno su naš šesti igrač i to treba da iskoristimo kao dodatnu motivaciju’’, rekao je Rivers.

Njegov saigrač Dejan Davidovac razmišlja na sličan način.

„Svaki derbi je priča za sebe, sada smo maksimalno posvećeni ABA ligi i onome što nas čeka u regionalnom takmičenju. Odmorni smo, dobro smo iskoristili pauzu, zdravi, kompletni i spremni, željno iščekujemo novi derbi. Nismo pod velikim pritiskom jer smo matematički osigurali prvo mesto u ligaškom delu, ali to ne znači da nećemo izaći na teren da damo sve kako bismo dobili ovu utakmicu. Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, naše je da odigramo snažno, pametno, da koristimo energiju i atmosferu koju znaju samo naši navijači da naprave. Idemo korak po korak, svesni smo da sve što sledi najviše zavisi od nas“, kaže Davidovac.

Utakmica Crvena zvezda – Partizan igra se u nedelju od 18 časova. Crveno-beli su prvi sa skorom 18-1, a crno-beli su četvrti sa 13-6.