"Čović i Bokan opet na istoj strani, boje se Partizana"

ABA League 29. apr 202018:17 > 18:19
SK printscreen

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović kaže da su Nebojša Čović i Dragan Bokan, predsednici Crvene zvezde i Budućnosti, ponovo na istoj strani i da je to dokaz da se protivnici boje crno-belih.

Zvezda i Budućnost su prethodnih sezona vodili velike bitke na terenu i van njega, a u nekim situacijama to rivalstvo je prevazilazilo sportske granice.

Povezano

Sada, ipak, ponovo sarađuju i to se videlo na nedavnoj sednici ABA lige, tvrdi prvi čovek Partizana.

To je dokaz da je svašta moguće. Videli smo njihove odnose prethodnih godina, ali ovo je dokaz da interesi menjaju zakone. Meni je potpuno jasno šta je po sredi, mnogo ljudi ima strah od Partizana. Partizan u Evroligi ima posebnu snagu, istakao se u Evrokupu i ostavio ozbiljan trag u ovoj prekinutoj sezoni. Nisam verovao da je moguća ta kombinacija, taj spoj, ali vidimo svi da je i to moguće„, istakao je Mijailović u emisiji „Pitajte predsednika“ na Partizan TV.

Gledaoce je zanimao i status trenera Andree Trinkijerija, čiji se odlazak iz kluba spominjao nedavno.

Andrea je trener, ima ugovor i za narednu takmičarsku sezonu. Razgovaraćemo oko produžetka saradnje. Pojavili su se neki isečeni snimci, gde ja jesam govorio da svi imaju otkupnu klauzulu, što je normalno i tržišno moguće za sve. Postoje neki klubovi koji su zainteresovani, ali navijači nemaju razloga za brigu. Partizan ima kvalitetnog trenera, dobro je odabrao„, otklonio je Mijailović sve dileme.

Jedna od tema bila je i učešće u Evroligi sledeće sezone.

Mi moramo da pronađemo način da funkcionišemo gde god da igramo, u Evroligi ili Evrokupu. Mi smo ove sezone pokazali najviše i u ABA ligi i Evrokupu i znamo da bi bio veliki presedan da Partizan ne igra Evroligu sledeće sezone ako se ona ne nastavi„, zaključio je predsednik kluba iz Humske.

Podsetimo, u ovom trenutku nema nagoveštaja kad bi i kako košarkaške sezone mogle da se nastave. I Evrolige su saopštili da će konačnu odluku doneti do 25. maja.