Petar Mijović ostaje na klupi Budućnosti

ABA League 6. jun 202018:47 > 18:51
KK Budućnost Voli

Petar Mijović će voditi ekipu Budućnosti i naredne sezone, a slobodno se može reći da su čelnici kluba doneli očekivanu i ispravnu odluku.

Mijović je nekoliko godina radio sa mlađim selekcijama Budućnosti. Zatim je u trenutku kada je ekipa bila u nokdaunu, posle poraza od Zvezde u finalnoj seriji ABA lige i odlaska Jasmina Repeše, doveo Podgoričane do titule u Crnoj Gori.

Povezano

U sezoni koju je prekinuo koronavirus, krenuo je kao asistent Slobodana Piksija Subotića, a posle njegovog odlaska dobio je zadatak da vodi ekipu do daljnjeg. Mijović je velikim trudom, radom i posvećenošću, doveo Podgoričane do kote dva u ABA ligi koja je prekinuta, osvojio je Kup Crne Gore, a bio je veoma blizu da posle 0-6 izbori plasman u TOP 16 fazu Evrokupa.

Samim tim, saopštenje čelnika kluba zvuči poptuno očekivano:

Radujemo se što će na putu ka ostvarenju planiranih ciljeva u sezoni 2020/2021 naš tim predvoditi Petar Mijović. Želimo mu puno uspeha, da nam sa Budućnost Volijem i naredne sezone priređuje utakmice za pamćenje, na radost i ponos naših navijača.”

Podsećanja radi, Budućnost je već počela da slaže kockice za narednu sezonu u kojoj će ambicije biti velike kako u šampionatu i Kupu Crne Gore, tako i u ABA ligi i Evorkupu.

Ugovore su produžili Nikola Ivanović, Aleksa Ilić, Džastin Kobs, Suad Šehović i Zoran NIkolić, a važeće ugovore imaju Danilo Nikolić, Petar Popović, Milić Starovlah, Igor Drobnjak i Fedor Žugić. Uskoro se posla odlaska Hasana Martina, Šona Kilpatrika, Martinša Mejersa i Luke Božića, očekuju i pojačanja.

Skot Bamfort bi mogao vrlo lako da ostane, a spisak želja je zaista jako dugačak. Kao opcije, spominju se Erik Grin, Kevarijus Hejs…

KK Budućnost Voli