ABA 2: Zlatibor posle Sutjeske slomio i Široki

ABA League 13. nov 202019:41 > 19:46
aba league

Košarkaši Zlatibora stigli su do druge pobede na turniru ABA 2 lige koji se igra u Čajetini. Posle Sutjeske – 82:78, Zlatibor je slavio i protiv Širokog sa 88:80.

Prevagu na tasu Zlatibora, doneli su Dragoslav Papić sa 20, Dušan Kutlešić sa 16, Bojan Stanojević sa 14 i Bogdan Riznić sa 10 poena. Kod Širokog, koji je slovio za favorita uoči meča, raspoloženi za igru u napadu, bili su Rašon Dejvis sa 26, Dario Drežnjak sa 20 i Lovro Buljević sa 18 poena.

Izabranici Strajina Nedovića do pobeda su stizali na gotovo identičan način. Protiv Sutjeske su imali deficit od 17 poena, ali se nisu predavali, pa su posle neizvesne završnice zasluženo stigli do prvenca u drugom po rangu regionalnom takmičenju.

Dva dana kasnije, Široki je imao prednost od 12 poena na poluvremenu – 43:31, ali Zlatibor, naravno nije ni pomišljao na predaju. Domaćin prvog od tri turnira ABA 2 lige, uspeo je treću deonicu da dobije sa 28:16, a zatim je nastavio da igra sa mnogo energije i samopouzdanja u oba pravca.

Na nešto više od tri minuta pre kraja Zlatibor je vodio sa 83:75 i nalazio se na pragu druge pobede. Bilo je jasno da će Široki, koji je u prvom kolu dobio hrvatsku Goricu službenim rezultatom, nastojati da se vrati u meč i stigne do triler završnice, ali ništa od toga.

U narednom, trećem kolu, Zlatibor igra protiv Borca iz Banjaluke koji je u drugom kolu dobio meč protiv Gorice sa 20:0, dok Široki izlazi na megdan ekipi MZT Skoplja.