ABA: Miljenović najkorisniji igrač

ABA League 1. apr 20149:33 > 9:37

Odigrano je i poslednje, 26. kolo ABA lige i poznati su učesnici završnog turnira.

Za trofej najboljeg košarkaškog tima u regionalnom takmičenju boriće se Crvena zvezda Telekom, Cedevita, Partizan NIS i Cibona. Na kraju svakog kola, kao što je uobičajeno proglašeni su najbolji pojedinci. Tako je najkorisniji igrač kola bio Nenad Miljenović iz Mega Vizure, sa indeksom 31. Mega je pobedila podgoričku Budućnost sa 92:86, a Miljenović je imao učinak od 17 poena, pet skokova, osam asistencija i jedne ukradene lopte. Na terenu je bio 29 minuta. Na drugom mestu je Jusuf Nurkić iz Cibone sa indeksom 30, treći je Aleksa Popović (indeks 29) iz Budućnosti, dok je Marko Marinović četvrti sa indeksom 27.

Najviše poena u kolu dao je Popović iz Budućnosti (24), dok je najbolji skakač bio Dario Šarić iz Cibone sa 13 uhvaćenih lopti. Novica Veličković iz Mega Vizure je na četvrtom mestu sa devet skokova, dok je Milenko Tepić u pobedi Partizana nad Cedevitom uhvatio osam lopti.

Najbolji asitent kola bio je Marko Marinović iz Radničkog, sa 18 uspešnih dodavanja, dok je na drugom mestu Miljenović sa osam.

(Foto:MN Press)

Author: sportal.rs