ABA 2: Sparsi na plus osam protiv Podgorice

ABA League 23. apr 202119:10 0 komentara
aba league

Košarkaši Sparsa pobedili su Podgoricu u prvom polufinalnom meču ABA 2 lige sa 72:64, pa se u revanšu može očekivati velika borba za mesto u finalu.

Najefikasniji u sastavu Sparsa, koji su na poluvremenu imali kapital od 14 poena, bili su Amar Gegić sa 20, Almir Hasandić sa 16, Kenan Kamenjaš sa 12 i Nejc Klavžar sa 11 poena. Kod Podgorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ognjen Čarapić sa 14, Novak Musić sa 12 i Mikaele Tmušić sa 11 poena.

Izabranici Miodraga Kadije imali su mnogo problema u duelu sa ekipom Zlatibora, ali su uspeli da se izbore za mesto u polufinalu. S druge strane, Podgorica je iznenadila Borac iz Banjaluke, pa se očekivala velika borba za mesto u finalu.

Međutim, u prvom poluvremenu, Sparsi su dominirali u oba pravca. Odbrana je bila na izuzetno visokom niovu, raspoložen za igru u napadu, bio je Amar Gegić, dobro su mu asistirali Nejl Klavžar, Almir Hasandić, Kekan Kamenjaš i Gedaminas Orelik, pa je ekipa iz Sarajeva na poluvremenu vodila sa 46:32.

Podgorica je imala mnogo problema, kako u odbrani, tako i u napadu, gde su jedino Mikaele Tmušić, Džastin Robinson i Marko Kovačević bili donekle raspoloženi za igru.

U nastavku meča, Podgorica je zatvorila sve prilaze svom košu. Sparsi punih pet minuta nisu uspeli da postignu ni jedan poena, pa su Podgoričani, iako nisu briljirali u napadu, stigli do 38:46. Miodrag Kadija je zatražio minut odmora, a Sparsi posle male pauze, uzvratili udarac, serijom od 7:0. Usledio je rat nerava, a uoči poslednje deonice, na semaforu je pisalo 56:46 za ekipu iz Sarajeva.

Izabranici Zorana Kašćelana, košarkaši Podgorice se nisu predavali. Probudili su se Ognjen Čarapić i Novak Musić u napadu, zonska odbrana je uspela da zaustavi napade Sparsa, pa su Podgoričani sredinom poslednje deonice, stigli do 55:60.

Do kraja meča se vodila velika borba za svaku loptu, za svaki poena, jer je bilo jasno da će pitanje finaliste biti poznato tek posle drugog meča. Sparsi su pobegli na 72:61, a Podgorica stigla do 64:72.

Revanš meč je na programu 25. aprila, a dan ranije će prvi meč polufinala odigrati Studentski centar i Mladost iz Zemuna.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!