ABA 2: Sutjeska bolja od Vojvodine, blizu je TOP 8

ABA League 10. feb 202216:48 0 komentara
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske uspeli su posle MZT Skoplja, da pobede i Vojvodinu sa 76:66 pa sada imaju skor 6-3 i realne izglede da stignu do TOP 8 faze ABA 2 lige, dok su šanse Novosađana znatno manje, s obzirom da imaju skor 4-5.

Najefikasniji u sastavu Sutjeske, bili su Adi Zahiragić sa 22, Radosav Spasojević sa 16, Vladimir Tomašević sa 13 i Jovan Vojinović sa 12 poena. Kod Vojvodine, raspoloženi za igru u napadu, bili su Dušan Beslać sa 13, Petar Rakićević sa 12, odnosno Krsto Bjelica i Nikolas Nil sa po 10 poena.

Izabranici Velima Gašića, igrači Sutjeske nisu počeli meč u željenom ofanzivnom ritmu, ali je odbrana funkcionisala jako dobro. Naterali su Nikšićani rivala iz Novog Sada na dosta grešaka, a u trenutku, kada se razigrao Vladimir Tomašević koji je nanizao 11 poena, Sutjeska je pobegla sa 22:11.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Vojvodina je nastojala da se vrati u meč do kraja prvog poluvremena i uspela je u tome. Stigla je do 32:32 na 60 sekundi pre kraja, ali je ovaj nalet Novosađana, Sutjeska odbila serijom od 5:0, za 37:32.

Vladimir Tomašević i Adi Zahiragić sa postigli po 11, a Radosav Spasojević osam poena za Sutjesku. Kod Vojvodine, raspoloženi za igru u napadu, bili su Petar Rakićević sa osam i Dušan Beslać sa sedam poena.

Tokom treće deonice, Sutjeska je kontrolisala dešavanja na parketu, dva puta je imala prednost od 10 poena, pogodila je četiri trojke na zonsku odbranu Vojvodine, a uoči poslednjeg kvatala je vodila sa 59:51.

Nikšićani su snažnom i agresivnom odbranom čuvali stečeni kapital, a sredinom završne deonice, uspeli su da pobegnu na 64:53. Međutim, Vojvodina je u minulom kolu, protiv Lovćena, od minus 21 uspela da stigne do pobede, pa je bilo isuviše rano za slavlje.

ABA 2/Dragana Stjepanović

Čuda i veliki preokreti se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Izabranici Velimira Gašića, košarkaši Sutjeske su ljubomorno čuvali i sačuvali prednost, izvojevali su dragocenu pobedu u nastojanju da stignu do TOP 8 faze ABA 2 lige.

U narednom, a ujedno i poslednjem kolu na turniru u Banjaluci, Sutjeska će odmeriti snage sa ekipom Širokog, dok će Vojvodina igrati protiv MZT Skoplja.