ABA 2: Sutjeska dobila triler protiv Rogaške

ABA League 12. okt 202123:06 0 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske uspeli su posle velike borbe i neizvesne završnice da pobede ekipu Rogaške sa 79:73 u prvom kolu ABA 2 lige. Izabranici Velimira Gašića uspeli su da nadoknade minus od deset poena iz prvog poluvremena, da stignu do trijumfa na turniru u Čajetini.

Najefikasniji u sastavu Nikšićana, bili su Vladimir Tomašević sa 26 poena i osam skokova, Radosav Spasojević sa 16, Ilija Varajić sa 11, dok je meč viner, Jovan Vojinović postigao sedam poena. Kod Rogaške, raspoloženi za igru u napadu, bili su Teri Armstrong sa 20, Petar Vujačić sa 16, Mladen Primorac sa 14 i Domen Bratož sa 10 poena.

Rogaška je posle izjednačene prve deonice, serijom trojki uspela da pobegne na 47:37. Stečeni kapital, Rogaška je ljubomorno čuvala sve do završnice meča, kada je Sutjeska uspela da se vrati u meč.

ABA/Dragana Stjepanović

Usledio je rat nerava, a Nikšićani su do pobede stigli jer su odbranu odigrali odlično u poslednjih pet minuta. Na 49 sekundi pre kraja sjajni Vladimir Tomašević je posle asistencije, takođe sjajnog Radosava Spasojevića pogodio za 74:73. Sutjeska se odbranila, a zatim je Jovan Vojinović pogodio trojku. U tom trenutku slavlje Nikšićana je moglo da počne.

U narednoj rundi, Sutjeska će odmeriti snage sa ekipom Pelistera, dok će Rogaška igrati protiv MZT Skoplja.