„Ako ne vodiš računa o ekipi, to je razlog za izmenu“

ABA League 29. jan 202321:50 0 komentara
Željko OBradović
Printscreen

Posle pobede protiv Mornara u ABA Ligi trener Partizana Željko Obradović govorio je o samom meču, objasnio da je sa Lesorom i Egzumom, pohvalno je govorio o čelnicima Mornara, a imao je i zanimljivu izjavu o razlogu za izmene tokom meča.

Povezano

„Već smo pričali šta znači igrati u ovom ritmu. Nismo dobro otvorili meč, Mornar se dobro držao i borio tridesetak minuta. Ova razlika na kraju nije realna i Mornar zaslužuje drugačiji rezultat. Moram da istaknem da postava u kojoj su bili Avramović, Anđušić i Trifunović, Papapetru i Ledej odigrala dobru odbranu i sa ovom petorkom smo sve promenili zbog odbrane koju su odigrali. Sa njima smo prelomili utakmicu“, rekao je Obradović na početku konferencije za medije pa dodao:

„Probali smo neke igrače da držimo van tima, neke da odmorimo, s obzirom da igramo duplo kolo u Evroligi. Asvel u utorak i petak Žalgiris tamo, pa Mega u nedelju“.

Bilo je i zamerki, pa je Obradović imao zanimljiv odgovor na pitanje koje greške ne toleriše igračima?

„To se vidi na svakoj utakmici. Postoji plan utakmice, onda se dešava da se plan ne poštuje i da pojedinci igraju privatnu utakmicu, da tako kažem… To je najvažniji razlog da neko bude zamenjen. Ako ne vodiš računa o ekipi… Nikada nisam menjao igrače zbog grešaka koje su sastavni deo košarkaške igre, koje su normalne za mlade igrače“.

„Kod mene nema podele na mlade i starije igrače, već dobri i loši. Kada je neko dobar, onda se uzme statistika i kaže: ‘Kad je Trifunović bio na terenu, sa njim smo imali +25, sa Avramovićem +24’. Onda se vidi ko je imao minus i šta se za njegovo vreme dešavalo na terenu. Ne zavisi to od mene, već samo od njih. U ovom ritmu svako će dobiti prostor“.

Potvrdio Obradovič da je sa Matijasom Lesorom i Danteom Egzumom sve u redu:

„Sve je u redu. Egzum je, kao što ste videli, imao probleme još u derbiju. Požalio se na grčeve, naš tim je odmah reagovao. Zaslužio je odmor“.

Lepe reči je Obradović na kraju uputio porodici Pavićević:

„Oni rade velike stvari za košarku. Drže klub godinama, imali su situaciju da im je najbolji igrač otišao, da imaju plejmejkera koji je van treninga. Verujem da će uspeti da skockaju tim i da će izgledati još bolje. Želim im svu sreću, imamo fenomenalne odnose, drago mi je što je publika pozdravila (Mihaila) Pavićevića na način na koji to zaslužuje. Obojica su izvanredni ljudi. Kad god dođu u Beograd pokušavam da uzvratim bar deo gostoprimstva koje dobijamo mi u Baru“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!