Aleksa Ilić, borac bez mane i staha, ponovo leti

ABA League 17. sep 202210:42 0 komentara
KK Budućnost Voli

Aleksa Ilić je bio član generacije Budućnosti koji se osvojila ABA ligu i stigla do Evrolige. Već tada je bio na spisku državnog tima, a mnogi su ga videli u NBA ligi.

Međutim, u životu i sportu, često morate da budete spremni na žestoke udarce. Ilić je pokidao ukrštene ligamente kolena, zatim se vratio na parket, pa je usledila ista povreda. Mnogi su umesto NBA lige, videli kraj karijere Alekse Ilića, ali se borac bez mane i straha, vratio na parket, odličnim partijama u dresu SC Derbija, ponovo stigao do Budućnosti, ponovo stigao do reprezentacije sa kojom se bori za mesto na Mundobasketu, sa kojom je imao odlično izdanje na šampionatu Evrope.

U sezoni koja sledi, Budućnost ima ambicije da se bori za odbranu duple krune u Crnoj Gori, da se umeša u borbu za sam vrh ABA lige, da stigne do nokaut faze Evrokupa. Problem je činjenica da se ekipa kompletirala tek pre dva dana, a da sezona počinje 30. septembra, kada Budućnost igra protiv Splita u ABA ligi.

“Nemamo mnogo vremena, ostalo je nešto više od deset dana do početka sezone. Period koji sledi moramo da iskoristimo na najbolji mogući način, odigraćemo nekoliko kontrolnih utakmica, ali je već sada jasno da ćemo kockice u željeni mozaik morati da slažemo u hodu. Bićemo spremni za početak sezone, a kako sezona bude odmicala, bićemo sve bolji i bolji, siguran sam u to”, naglasio je Aleksa Ilić pa nastavio:

fiba.basketball

“Ambicije Budućnosti su uvek iste, bez obzira na konkurenciju, a moram da naglasim da će ona biti izuzetno jaka, kako u Evrokupu i ABA ligi, tako i u Crnoj Gori. Imamo mladu ekipu, željni smo dokazivanja. Mladost sa sobom nosi i glad za uspehom, a verujem da ćemo kao i uvek do sada imati veliku podršku navijača”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Ilić je nastavio sa izlaganjem:

fiba.basketball

“Iza nas je uspešno leto kada je državni tim u pitanju. Pobedili smo Francusku, Portugaliju, Bosnu i Hercegovinu, imamo realne izglede da stignemo do Mundobasketa. Prikazali smo se u lepom svetlu na Evropskom prenstvu. Pobedili smo Belgiju, Bugarsku i Gruziju, stigli smo do osmine finala, mogli smo do podiga protiv Nemače, ali… Ali, sada je vreme da se okrenemo obavezama koje nas očekuju u klubovima”.

Budućnost prvi meč u sezoni koja sledi igra 30. sepptembra na svom parketu, a rival će biti ekipa Splita.