Borac nadigrao MZT u derbiju začelja

KK Borac Čačak/Duško Radišić

Košarkaši Borca iz Čačka stigli su do zlata vredne pobede u nastojanju da stignu do opstanka u elitnom regionalnom društvu. Čačani su u derbiju začelja slavili protiv MZT Skoplja na svom terenu sa 105:84. Borac ima skor 6-17, MZT 4-19, a na tri kola pre kraja, Borac je bolji i u međusobnom skoru, slavio je u Skoplju sa 81:73.

Najefikasniji u sastavu Borca bili su Hanter Hejl sa 22, Marko Radonjić sa 19, Sava Lešić sa 18 i Bojan Tomašević sa 16 poena. Kod MZT Skoplja, Keandre Kuk je postigao 20, Strahinja Mićović 18, Vojdan Stojanovski 12 poena.

KK Borac Čačak/Duško Radišić

Izabranici Dejana Mijatovića, košarkaši Borca, sjajno su otvorili meč, dobili su prvu deonicu sa 29:19, nastavili su da igraju u jakom ritmu tokom drugog kvartala, pa je na semaforu pisalo – 57:35.

Raspoloženi za igru u napadu, kada je Borac u pitanju, bili su Hanter Hejl sa 14, Uroš Čarapić, Diante Boldvin i Marko Radonjić sa po osam poena. Kod MZT Skoplja, Keandre Kuk je postigao 11, Vojdan Stojanovski devet, a Strahinja Mićović osam poena.

KK Borac Čačak/Duško Radišić

U nastavku meča, Borac je kontrolisao dešavanja na parketu. MZT se nalazi u jako teškoj situaciji, mora da dobije sve tri utakmice do kraja, kako bi izbegao selidbu i niži rang takmičenja.

U narednoj rundi, Borac iz Čačka igra protiv Splita u Splitu, dok MZT na svom parketu dočekuje ekipu Zadra.

Komentari (0)

Vidi sve komentare