Odložena utakmica Borac vs. Cibona za 24 časa

ABA League 6. feb 202314:38 > 16:42 0 komentara
KK MZT/Danial Petrovic

Borac iz Čačka i Cibona iz Zagreba trebalo je da kompletiraju 18. kolo ABA lige, utakmica je zakazana sa 6. februar sa početkom u 18 časova, ali je posle dosta prepisivanja, utakmica je odložena za 24 časa, za sada.

Naime, klub iz Čačka je zatražio odlaganje utakmice zbog zdravstvenih problema u sastavu tima. S obzirom da nije stiglo odobrenje od strane ABA lige, predsednik Borca je održao vanrednu pres konferenciju u 16 časova, doneo kompletnu dokumentaciju, naglasio da je nedopustivo da se nalazi lekara u Srbiji tretiraju kao nevažeći i nelegitimni, a zatim je tokom pres konferencije, stigao dopis od strane ABA lige da je utakmica odložena za 24 časa, a da Borac mora da dostavi dodatnu dokumentaciju u navedenom periodu.

Predsednik Borca, Predrag Pantović se „zahvalio“ ABA ligi što je pomerila meč za 24 časa, ali je naglasio da Borac neće odustati od onoga što bude stav lekara, kada su igrači koji imaju simptome stomačnog i grip virusa.

Pored toga, Pantović je postavio otvoreno pitanje – zašto utakmica nije odložena dan ranije, zašto se čekalo da se odluka donese na dan odigravanja utakmice, zašto je Cibona dolazila u Čačak, šta će biti ako lekari ponovo zauzmu stav da Borac ne može da igra protiv Cibone. Prema rečima Pantovića, Borac u ovom momentu na raspologanju ima samo sedam igrača, računajući i juniore.

U ostalim mečevima 18. kola, postignuti su sledeći rezultati: Split – Zadar 89:85, MZT – Cedevita Olimpija 79:74, Budućnost – FMP 84:58, Crvena zvezda – Igokea 104:71, Mega – Partizan 78:103, SC Derbi – Mornar 94:74.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!