Budućnost se mučila, ali pobedila SC Derbi

SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti uspeli su posle dobre igra u drugom poluvremenu da pobede SC Derbi sa 86:69. Budućnost sa skorom 16-6 nastavlja borbu za osvajanje trećeg mesta, a SC Derbi sa skorom 10-13 nastavlja borbu za plasman u plej-of.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Tre Bel Hejns sa 17, Petar Popović i Erik Grin sa po 13, Alfa Kaba sa 11 i Edin Atić sa 10 poena. Kod SC Derbija, Danilo Tasić i Tomislav Ivišić su postigli po 14, Flečer Megi 13, Andrija Slavković 10 poena.

Prvo poluvreme je donelo ravnopravnu borbu. Obe ekipe sui male loš procenat realizacije, obe ekipe su napravile dosta grešaka, a na kraju prvog poluvremena, SC Derbi je vodio sa 38:37.

Andrija Slavković je postigao osam, Flečer Megi i Danilo Tasić po sedam poena za SC. Kod Budućnosti, Alfa Kaba je postigao osam, Tre Bel Hejns sedam, a Petar Popović šest poena.

SC Derbi/Filip Roganović

U nastavku meča, SC Derbi je poveo sa 44:37, a u tom momentu se probudila Budućnost, koja je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, stigla do lakih poena iz tranzicije, otvorenih pozicija za šut, pa je uoči poslednjeg kvartala vodila sa 61:49.

SC Derbi je nastojao da stigne do egala, neizvesne završnice i preokreta, ali je Budućnost ljubomorno čuvala i sačuvala stečeni kapital.

SC Derbi/Filip Roganović

U narednom kolu, Budućnost na svom parketu igra protiv Mornara iz Bara, dok će SC Derbi gostovati ekipi Cedevita Olimpije. U međuvremenu, ekipu Budućnosti očekuje duel sa Turk Telekomom u Ankari, a posle duela u Evrokupu, Podgoričani će saznati ime rivala u TOP 16, odnosno nokaut fazi.

Komentari (0)

Vidi sve komentare