Cedevita Olimpija stvara tim za velika dela…

ABA League 23. jun 202415:29 0 komentara
KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Cedevita Olimpije je osvojila duplu krunu u Sloveniji prošle sezone, ali nije opravdala očekivanja u Evrokupu i ABA ligi, pa su čelnici kluba prionuli na rekonstrukciju tima. Prvo je Zvezdan Mitrović imenovan na poziciju šefa stručnog štaba, istovremeno je stigao i sportski direktor Čeču Mulero, a zatim je počelo slaganje kockice u željeni mozaik.

Aleksej Nikolić, bivši igrač Partizana je prvi stigao u Ljubljanu, zatim je produžen ugovor sa Di Džej Stjuartom, američkim internacionalcem, koji je iza sebe ostao odličnu sezonu.

Usledilo je nekoliko dana pauze, a zatim je nastavljeno slaganje kockica u željeni mozaik. Iz Jerusalima je stigao ekplozivni bek i sjajni košgeter Brajton Lemar, a nedugo zatim, paraf na ugovor je stavio reprezentativac Litvanije Martinan Geben, koji je u Cedevita Olimpiju stigao posle sjajne sezone u dresu španske Manrese.

Ljubitelji košarke u Sloveniji i navijači Cedevita Olimpije sa nestrpljenjem očekuju naredne poteze, uvereni da će aktuelni šampion imati šta da kaže i pokaže, kako u Evrokupu, tako i u ABA ligi.

Ugovore imaju Jaka Blažič, Gregor Glas, Rok Radovič,  a nove vesti se očekuju uskoro.

Iz kluba su najavili da neće žuriti, da je prioritet da se napravi skladna celina, ekipa koja će imati kvalitet i karakter, ekipa koja će se boriti za sam vrh Evrokupa i ABA lige, uz trofeje u Sloveniji, koji se podrazumevaju.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!