“Čeka nas težak posao u Železniku, ali cilj je pobeda”

KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti bore se sa povredama, nastoje da nadoknade propušteno, jer su pripreme za sezonu, u kompletnom sastavu, počeli desetak dana pre iste, a za sada, guraju po planu.

Oscilacija u igri još uvek ima, ali je definitivno da Budućnost sa skorom 2-1 u Evrokupu, odnosno 3-1 u ABA ligi može da bude zadovoljna. Podsećanja radi, Podgoričani su u Evrokupu pobedili Šljonsk i Promiteas, a poraženi su od Hamburga, dok su u ABA ligi, slavili protiv Splita, MZT Skoplja, Cedevita Olimpije, a poraženi su od Zvezde u Beogradu.

KK Budućnost Voli

Vremena za odmor nema, jer izabranike Vladimira Jovanovića očekuju tri zahtevna iskušenja u gostima, protiv FMP Železnika i Igokee u ABA ligi, odnosno Londona u Evrokupu.

“Ušli smo u ubitačan ritam, imamo problema sa rosterom, ali se borimo i spremamo za iskušenja koja slede. Prvo u nizu je FMP. Radi se o ekipi koja igra izuzetno agresivnu i brzu košarku. Očekuje nas teška utakmica, a od moje ekipe očekujem da nastavimo da rastemo, da se borimo, da igramo na visokom nivou, naravno ne računajući poslednji kvartal protiv Promiteasa”, naglasio je trener Budućnosti, Vladimir Jovanović, pa nastavio:

KK Budućnost Voli

“Odigraćemo tri meča u gostima za desetak dana. FMP, pa London, pa Igokea. Posle toga sledi mala pauza, imaćemo više vremena za rad, ali ćemo ponovo biti bez velikog broja igrača koji će igrati za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Kanadu. U svakom  slučaju, ne tražimo alibi, nastavljamo sa borbom”.

Na reči Vladimira Jovanovića, nadovezao se odlični Amerikanac Kamerun Rejlonds.

“Očekuje nas teška utakmica protiv izuzetno kvalitetnog rivala. Moramo da odigramo jako i agresivno od prvog do poslednjeg minuta, odbrana je ključ uspeha, ako defanzivne zadatke odradimo u skladu sa planom, možemo da se nadamo još jednoj pobedi u nizu”, naglasio je Rejlonds.

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Utakmica između FMP Železnika i Budućnosti, na programu je 29. oktobra sa početkom u 20 časova.

Komentari

Vaš komentar