Cibona otišla u stečaj

ABA League 21. sep 202320:14 16 komentara
KK Cibona/Zeljko Baksaj&Gordan Lausic

Najtrofejniji hrvatski klub i jedan od najtrofejnijih na prostoru bivše Jugoslavije Cibona iz Zagreba zvanično je otišla u stečaj.

S obzirom da je račun Košarkaškog kluba Cibona 120. dan u nizu ostao u blokadi, klub je automatski otišao u stečaj. Cibona je nedavno objavila kako počinje s procesom transformacije u sportsko deoničarsko društvo.

Vukovi imaju 45 dana da uvere nadležne institucije kako mogu izvući klub iz ove teške situacije. Dug cibone je dolaskom novog vodstva smanjen na oko pet miliona evra.

povezano

S obzirom kako da bi se dva miliona evra duga mogla pretvoriti u deonice budućeg sportskog deoničarskog društva, iznos ukupnog duga mogao bi se smanjiti na oko tri miliona evra.

Osim s financijske, klub ne izgleda dobro ni sa igračke strane. Zbog blokade FIBA ne može trenutno registrovati nove igrače pa je trenutno na svega pet profesionalnih igrača.

Cibona je 20 puta bila šampion Hrvatske i devet puta osvajač kupa. U SFRJ šampion je bila tri puta, uz čak osam kupova. Od međunarodnih trofeja Cibona je osvojila dva puta titulu šampiona EVrope, isto toliko i Kup pobednika kupova, a po jednom Kup Radivoja Koraća i Superkup Evrope, kao i ABA ligu 2014.

Bonus video