Cibona slomila MZT posle trilera

KK Cibona/Marin Susic

Košarkaši Cibone uspeli su posle velike borbe i dodatnih pet minuta da pobede MZT iz Skoplja na svom parketu sa 87:85 (75:75), pa trenutno imaju skor 6-7, dok je MZT na skoru 2-11.

Najefikasniji u sastavu Cibone, bili su Borna Kapusta sa 18, Lovro Mazalin sa 13, odnosno Sven Smajlagić i Aleksandar Aranitović sa po 11 poena. Kod MZT Skoplja, koji ima za čim da žali, raspoloženi za igru u napadu, bili su Majkl Kofi sa 19, Strahinja Mićović sa 17 i Bojan Krtsevski sa 14 poena.

KK Cibona/Marin Susic

Cibona je slovila za favorita na papiru uoči duela sa ekipom MZT Skoplja, ali izabranici Josipa Sesara su posle nešto bolje igre u prvoj deonici, koju su dobili sa 22:19, stali, odnosno MZT je zaigrao daleko agresivnije u oba smera, pa je ekipa iz Skoplja, na poluvremenu vodila sa 45:41.

Očekivala se reakcija Cibone u drugom poluvremenu, ali je MZT kontrolisao dešavanja na parketu, pa su izabranici Dragana Nikolića, koji je nedavno na klupi zamenio Aleksandra Petrovića, uoči poslednjeg kvartala vodili sa 63:56.

KK Cibona/Marin Susic

Usledio je rat nerava u poslednjem kvartalu. Cibona je na 90 sekundi pre kraja, posle trojke Svena Smailagiića stigla do 72:74, pa je bilo jasno da sledi neizvesna završnice. Majkl Kofi je pogodio jedno slobodno bacanje, a Borna Kapusta pogodio trojku za 75:75, na 18 sekundi pre kraja. Dastin Ver nije uspeo da donese pobedu timu iz Skoplja, pa je usledio produžetak.

Tokom dodatnih pet minuta, Cibona je uspela da opravda spomenutu ulogu favorita na papiru, sa početka izveštaja. Izabranici Josipa Sesara, uspeli su na 60 sekundi pre kraja da stekne kapital od četiri poena – 87:83, što se pokazalo presudnim po epilog izuzetno zanimljivog i neizvesnog meča.

KK Cibona/Marin Susic

U narednoj rundi, Cibona igra protiv Partizana u Beogradu, dok će MZT Skoplje odmeriti snage sa ekipom Crvena zvezde na svom parketu.

Komentari (0)

Vidi sve komentare