Crvena zvezda dovoljno rekla saopštenjima

ABA League 4. jun 202317:09 20 komentara
Starsport

Umesto košarkaške veštine i žestine na terenu u završnici sezone, imamo „rat“ u najavi, daleko od dvorana, zbog poklapanja termina plej-ofa Superlige i finala ABA lige. Kao da nije bilo dovoljno neučestvovanje, drugu sezonu zaredom, Partizana u elitnom domaćem šampionatu, a Crvena zvezda je najavila da neće igrati finalnu seriju za regionalni trofej (start 12. juna) dok ne završi finale srpskog prvenstva.

Povezano

Uprava crveno-belih je u pismenim obraćanjima javnosti, napomenula da je aktuelni šampion Srbije i regiona bio voljan za dogovor, da je na vreme, još 27. maja, skrenuo pažnju (i dao predloge) Miliji Vojinoviću, oko eventualnih problema datiranja utakmica u dva takmičenja. Ali, kada je direktor regionalne lige konačno obelodanio termine finala, gde će drugi učesnik biti poznat posle majstorice Partizan – Olimpija (6. jun), klub sa Malog Kalemegdana je bio izričit da će dati prednost završnici KLS (polufinale i finale u periodu od 4. do 18.juna). Uz dodatak, da nije korektno da se šampion ABA dobije van terena, pa do konstatacije da će „ako ABA liga ne odstupi od ovog skandaloznog „rešenja“ i pokuša  proglašenje drugog finaliste osvajačem, sve pratiti sudske tužbe…“.

Pokušaji da čujemo živu reč, pre svih Nebojše Čovića, ostali su neuspešni. Od klupske PR službe stiglo je obrazloženje da se predsednik Crvene zvezde neće oglašavati nekoliko dana na temu košarke jer je „sve rečeno vrlo jasno u saopštenjima i dopisima u čemu je problem“. Gostovanje na jednom TV kanalu u nedelju ujutro, gde je, ipak, bilo neke aktuelne košarkaške priče, obrazloženo je minimalnim kvantitetom.

Sve ostalo, što se podvodi pod košarku, narednih dana, barem iz tabora Crvene zvezde.