Đoković i Kamenjašević: Dubai je tu, nije oblak koji se vrti

ABA League 28. maj 202418:24 0 komentara
Đorđe Đoković
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Na sajtu ABA lige, 24. maja je objavljeno da je Dubai i zvanično postao član ABA lige, a zatim je u Beogradu održana i pres konferenciju.

Ljubitelje košarke naravno zanimaju ambicije, ciljevi i planovi ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a njih su nap res konferenciji, prezentovali direktor kluba Marko Đoković i generalni menadžer Dejan Kamenjašević.

„Sve ambicije Dubaija su sportske i poslovne. Hoćemo da pokažemo da želimo dobro sportu i regionu. Mi smo u ovom projektu pre svega iz ljubavi prema košarci. Što se same ABA lige tiče, imali smo dug proces. Razgovarali smo sa svima i dugujemo im veliku zahvalnost što su nas primili i što smo postali deo sjajne lige. Kako iz poslovnog, tako i iz sportskog ugla. Velika je razlika da li pravimo budžet samo za ABA ligu ili još neku ligu. Ekipa će biti mahom sastavljena od regionalnih igrača, ali videćemo još ako se nešto promijeni u narednih mesec dana“, rekao je direktor Dubaija, Đorđe Đoković.

Pre Dubaija, klubovi koji su igrali u ABA ligi, a koji ne dolaze sa područja bivše Jugoslavije su Makabi, Nimburk, Levski i Solnok.

Milija Vojinović
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

„Želeo bih da kažem nešto o zabludama. Mi sada prvi put izlazimo javno, a u periodu kada smo mi ćutali, drugi su pričali. Sada je vreme da mi kažemo kakve su prave informacije. Igraćemo u ‘Koka-kola areni’ u Dubaiju, a ne u Beogradu kako su kružile informacije. Domaće utakmice ćemo igrati od 15 časova prema ovdašnjem vremenu“, počeo je izlaganje generalni menadžer i suvlasnik Dubaija, Dejan Kamenjašević, pa nastavio:

„Što se tiče budžeta, ne dovodimo Tavaresa, Majka Džejmsa… Imamo biznis model. Bićemo konkurentni, to da. Imaćemo budžet koji će biti skroman. Važno nam je da učimo, da steknemo iskustvo. To je cilj. Da uđemo u Evropu. Takmičarski nam sada nije da stalo osvojimo ABA ligu. Čak i da u hipotetičkom slučaju osvojimo ligu, ne ulazimo u Evroligu, niti Evrokup. Smatramo da možemo da sastavimo dobru ekipu koja će da uči i da dobije svoj identitet. Naš cilj je uvek bio ABA liga. Naravno, komercijalno i sportski nam je bitno da igramo dve lige. To je još otvoreno pitanje, ali sada je tema ABA liga. Ulaskom u ABA ligu smo pokazali da postojimo, da nismo samo tamo neki oblak koji se vrti”.

Kada je reč o treneru ekipe, Kamenjašević je rekao:

Milija Vojinović
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

„Imamo ideju, imamo osobu, ali svi su pod ugovorom i ne možemo sada da kažemo ko je ta osoba”.
U ABA ligi će naredne sezone biti 16 klubova. Odlučeno je da nema ispadanja, pa će svih 14 timova iz ove sezone igrati i u narednoj, plus Dubai i Spartak, koji je osvojio ABA 2 ligu.

„Ponosni smo što ABA liga, Dubaiju, služi za ostvarivanje zajedničkih ciljeva. Cilj je biti profitabilan i održiv na duži rok, a ulazak Dubaija čini novi korak na tom putu. Ovom prilikom javno želim dobrodošlicu u ABA porodicu ekipi Dubaija“, poručio je direktor takmičenja Dubravko Kmetović.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!