Dragutinović za SK: Došao Željko, da protrljamo oči

ABA League 26. jun 202111:35 > 07. apr 2022 15:40
Željko Obradović
Photo by Mariano Pozo/EB via Getty Images

Vlada Dragutinović je bio jedan od džokera u timu Partizana, koji je pre 29 godina osvojio evropski naslov. Poziv Sport kluba ga nije iznenadio s obzirom da su se od petka popodne „tresle“ društvene mreže od povratka Želimira Obradovića.

„Kada je počelo da se priča o njegovom dolasku, povratku u Humsku, iskreno, zvučalo mi je nerealno. A mislim da nisam bio jedini. Čak i sada pomislim, daj da protrljam oči. I, šta reći, ludo, sjajno“, kratko i jasno će bivši plejmejker crno – belih.

Doskorašnji direktor mlađih kategorija Partizana, ukazuje na još jednu činjenicu, koja nije usko klupska.

„Ovo što je uradio Obradović, podići će srpsku košarku, nisu važne boje, velika stvar. Da ne govorim koliko će ovo značiti za sve klince koji treniraju košarku ili tek maštaju da „probaju“ ovaj sport. A tek za decu Partizana, a ima odličnih.“

povezane vesti

Partizan je u „postu“ poslednjih sedam godina, ako ne računamo po koji nacionalni Kup. Protekla sezona je bila poput noćne more… Ali, ni Obradović nema čarobni štapić.

„Sa Željkom na klupi, klub će opet postati zanimljiv za najtalentovanije, a ima još aspekata koji su pokriveni njegovim dolaskom. Ma, višestruka korist.“

Da li i za Crvenu zvezdu?

„Naravno, i za njih. Imaće respektabilnog protivnika kao nekad, vratiće se institucija večitog derbija. Obradović je i ranijih godina pričao kako srpska košarka zaslužuje i Partizan, i Zvezdu u Evroligi. Nije on došao da bi igrao samo ABA ligu. Dobro, ni povratak „mog“ kluba, koga tako osećam radio, ne radio tamo, neće biti lak i brz. Ali, znajući Obradovića, on običnno „skrati“ ta prolazna vremena“, raspoloženo će Dragutinović.