Dubai je i zvanično član ABA lige od sezone 2024/25.

ABA League 24. maj 202415:26 6 komentara
ABA League j.t.d

Novi član ABA lige, od petka i zvanično, je Dubai. Vest je na svom sajtu objavila ABA liga.

„U skladu sa odlukom koja je doneta na Skupštini ABA lige i nakon što je usvojen dogovor vlasnika, sa Dubaijem je potpisan višegodišnji ugovor. Time su ispunjeni svi uslovi za sportsku i poslovnu saradnju počevši od učešća Dubaija u ABA ligi u sezoni 2024/25“, navedeno je na sajtu lige.

„Tokom intenzivne i otvorene komunikacije, uz striktno poštovanje svih internih akata ABA lige, dogovoreni su svi detalji veoma ambicioznog sportsko-poslovnog projekta.

Ovo je projekat od koga svi partneri očekuju korist, ne samo ABA liga već i svi klubovi i Dubai, ali i košarka generalno“, dodaje se u saopštenju.

Pridruživanje Dubaija ABA ligi je iz mnogih aspekata specifičan sportsko-poslovni projekat. On predstavlja viziju ABA lige koju su klubovi prepoznali i idealnu priliku da se ostvare dva cilja. Prvo, da se pojača kvalitet takmičenja i drugo da se otvore vrata novog tržišta što će potvrditi želju ABA lige da pokrene profitabilnije operacija u korist svih vlasnika“, rekao je za sajt ABA lige direktor lige Dubravko Kmetović.

„Oduševljeni smo što postajemo deo ABA lige, takmičenja i regije u kojoj su ponikli i u kojoj rastu neki od najvećih talenata košarke. Radujemo se domainstvima u Dubaiju, u Koka-Kola Areni. gde će ljubitelji košarke moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Od srca se zahvaljuje, upravi ABA lige i klubovima na saradnji i posvećenosti tome da dovedemo ABA ligu u naš grad“, porulio je predsednik Dubaija Abdula Seid Al Nabodah.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare