Đoković uveo Dubai u ABA, Partizan nije glasao

ABA League 19. mar 202414:38 26 komentara
Evroliga Dubai ABA liga Zvezda Partizan logo pokrivalica
AP Photo/Kamran Jebreili, File

Dubai će naredne sezone igrati u ABA ligi, to je za sada izvesno, a Skupština koja je prekinuta 12. marta se nastavlja. Devet klubova je bilo za, Budućnost nije prisustvovala sastanku, a Partizan nije glasao. Istovremeno, Dubai je prvobitnu ponudu od 1,5 miliona podigao na 2,5 miliona za prvu sezonu.

Podsećanja radi, posle spomenute Skupštine u Zagrebu je naglašeno da su klubovi otvoreni za ulazak ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali da se čeka bolja finansijska ponuda, tačnije rečeno, navedeno je da u pitanju detalji, koji su očigledno rešeni.

Ponudu ispred kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su Đorđe Đoković kao potpredsednik i direktor, odnosno Dejan Kamenjašević kao generalni direktor budućeg kluba, učesnika ABA lige i Evrokupa.

Skupština je nastavila sa zasedanjem, u on line opciji, raspravljalo se o vlasničkoj strukturi, odnosno o broju učesnika u narednoj sezoni.

Gotovo je izvesno da će ABA liga brojati 16 klubova, a da Srbija može da stigne do šest mesta, pod uslovom da neka ekipa iz Srbije osvoji ili stigne do finala ABA 2 lige. U slučaju da obe ekipe u finalu budu iz Srbije, poslednjeplasirana ekipa iz ABA lige, igrala bi u baražu protiv najbolje ekipe iz regiona iz ABA 2 lige, a da to nije klub iz Srbije.

REAKCIJA PARTIZANA: EVO ZAŠTO NISMO GLASALI ZA DUBAI

KK Crvena zvezda
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Vlasnička struktura će biti problematična. Naime, tu je potrebna jednoglasna odluka 11 klubova. Postoji opcija da se u vlasničku strukturu upiše samo SC Derbi, koji je to pravo stekao osvajanjem ABA 2 lige. Ovome se protivi Zadar. Dok su Budućnost i Partizan, protiv prijema u vlasničku strukturu sva tri kluba koja se odavno spominju – SC Derbi, Split, Borac iz Čačka…

S obzirom na to da Budućnost nije učestvovala u ponovnom zasedanju Skupštine, kao i da su Zadar i Cibona tražili dodatne konslutacije, donešenje odluke o vlasničkoj strukturi odloženo je na neodređeno vreme, saznaje Sport Klub iz izvora bliskih ligi.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare