Zvanično: Mornar u nastavku sezone još snažniji

ABA League 24. jan 202123:15 > 23:16 2 komentara
Euroleague

Plejmejker Nemanja Gordić je stigao u Mornar iz Partizana kao novogodišnja bomba, ili ti veliko pojačanje, a najavljeno je da bi kao poklon za Božić, moglo da stigne još jedno pojačanje. Pregovori su malo potrajali, ali su uspešni završni, pa će u nastavku sezone, dres Mornara nositi stameni centar Džoni Hamilton.

Hamilton je rođen 3. februara 1994. godine u Trinidadu i Tobagu. Visok je 213 centimetara, a tokom karijere je branio boje Džeksonvila, Virdžija Teka i Teksas Arlingtona u NCAA ligi, Grand Rapidsa u razvojnoj NBA ligi, a 2019. godine je stigao u Evropu i zadužio opremu Darušafake.

Povezane vesti

Godinu dana kasnije, stigao je u Ferenrbahče, čiji je član i sada, ali nema veliku minutažu, nema značajnu ulogu u timu koji vodi selektor Srbije Igor Kokoškov. U dugovoru sa čelnicima kluba i stručnim štabom, postignut je dogovor da Hamilton do kraja sezone, kao pozajmljeni igrač tima iz Istanbula pojača Barane.

Hamilton nije imalo veliku minutažu i ulogu u Fenerbahčeu, ali je izvesno da će biti značajno pojačanje za Barane, kako u nastavku takmičenja u ABA ligi, tako i u TOP 16 fazi Evrokupa. Pravo nastupa imaće od četvrtog kola.