FMP i Guša bez nastavka saradnje

ABA League 1. jun 202115:21 > 21:54 4 komentara
Vanja Guša
kkfmp.rs

Vanja Guša više nije trener FMP, objavio je klub iz Železnika.

„Vanja Guša imao je ugovor sa KK FMP do kraja takmičarske sezone 2020/2021, a odluka da se ne produžava doneta je zajedničkim dogovorom kluba i trenera. KK FMP izražava ogromnu zahvalnost treneru Guši koji je uspešno ostvario cilj koji je pred njega bio postavljen u nezavidnoj situaciji, a to je ostanak tima u prvoj ABA ligi“, navodi se u klupskom saopštenju.

Pedesetčetvorogodišnji stručnjak je u FMP stigao u februaru i od tada je ostvario šest bitnih trijumfa na putu ka ostvarenju najvažnijeg cilja, a to je opstanak u ABA ligi.

Ipak, Panteri nisu imali uspeha u domaćem prvenstvu. Eliminisani su u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije od čačanskog Borca.

„Vanja Guša ostaje neizbrisiv deo bogate istorije našeg kluba u kome je proveo sedam godina, osvojio dve titule juniorske Evrolige, uveo u seniorsku košarku brojne igrače KK FMP i konačno ove sezone bez premišljanja preuzeo tim u teškoj situaciji i pomogao nam da ostvarimo cilj. KK FMP želi Guši mnogo uspeha i sreće u nastavku trenerske karijere, a o imenu novog trenera seniorskog tima klub će blagovremeno obavestiti javnost“, zaključuje se u saopštenju.