Gašić: Volja je bila ključ; Bogavac: Previše oscilacija

ABA League 19. dec 202117:18 0 komentara
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske uspeli su posle velike borbe i neizvesne uavršnice da pobede Podgoricu sa 73:65 u sedmom kolu ABA 2 lige, pa sa skorom 4-3 i dalje mogu da se nadaju plasmanu u TOP 8 fazu. Podgorica je na 2-5.

Sutjeska je na turniru u Sarajevu, poražena od Sparsa, a pobedila je Lovćen i Podgoricu. Momci iz glavnog grada Crne Gore, poraženi su od Lovćena, Mladosti iz Zemuna i Sutjeske.

„Oscilacije u igri su stvar koja se dešava, a cilj u svakom meču je da se pomenute oscilacije svedu na najmanju moguću meru. Imali smo problema sa sastavom tima, ali momci su se borili od prvog do poslednjeg minuta. Pokazali su ogromnu volju i želju, imali su mnogo energije, posebno u odbrani, pa smatram da su zaslužili da stignu do trijumfa, koji su toliko želeli“, naglasio je Velimir Gašić.

Nebojša Bogavac, strateg Podgorice, nije mogao da bude zadovoljan ostvarenim na turniru u Sarajevu, ali nije mogao mnogo ni da zameri igračima, jer je tim iz glavnog grada Crne Gore imao mnogo problema sa povredama.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

„Igrali smo sa mnogo oscilacija, po principu toplo, hladno. Protiv Sutjeske smo prikazali više lica, a suština košarke je da mora da se igra na željenom nivou od prvog do poslednjeg minuta. Prvu deonicu smo srljali iz greške u grešku, delovali jako loše. U nastavku smo uspeli da stignemo do preokreta, ali je usled velikih problema koje imamo sa sastavom tima, usledio novi pad u igri, što je Sutjeska maksimalno iskoristila i stigla do zaslužene pobede“, naglasio je Nebojša Bogavac.

Tabela: Borac Banjaluka 7-0, Mladost Zemun 5-2, Široki 5-2, MZT 5-1, Spars 4-3, Sutjeska 4-3, Helios 4-3, Zlatibor 4-3, Vojvodina 3-4, Lovćen 3-3, Podgorica 2-5, Rogaška 1-6, Podgorica 2-4, Pelister 1-6, Vrijednosnice 0-7.