Jovanović: Pokazali smo karakter; Jusup: Kuridža je prelomio

ABA League 5. mar 202313:35 0 komentara
KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti imali su ogromih problema, gubili su od Zadra tokom prvog poluvremana sa 16 poena razlike, ali su na kraju, uspeli da stignu do dragocenog trijumfa u borbi za treće mesto u ABA ligi – 76:68. Budućnost trenutno ima skor 14-6, a Zadar 9-11.

Budućnost nema vremena za odmor jer već 7. marta nastavlja takmičenje u Evrokupu. Izabranike Vladimira Jovanovića očekuje veliko iskušenje protiv Hapoela iz Tel Aviva, a činjenica da meč igra na svom parketu može da bude jako bitna u nastojanju da stigne do pobede i što bolje pozicije pred TOP 16 fazu drugog po rangu evropskog takmičenja.

„U najavi utakmice sam naglasio da smo sredinom februara imali poslednji zajednički trening, osvojio smo trofej u Kupu, a na finalnom turniru nismo igrali u kompletnom satsvau. Zatim je stigao FIBA prozor, pa smo imali dva zajednička treniga pred Zadar. Očekivao sam jako tešku utakmicu, znali smo da Zadar igra  dobru i atipičnu košarku, da ima dosta igrača sa mnogo poena u rukama”, rekao je Vledimir Jovanović, pa nastavio:

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

„Dozvolili smo Zadru da nemetne igru sa mnogo tranzicije, imali smo velikih problema u napadu, bili u velikom minusu na početku drugog kvartala. Međutim, po ko zna koji put smo pokazali reakciju i karakter. Odbrana je bila ključ, do kraja utakmice smo sveli Zadar na mali broj poena i stigli do dragocenog trijumfa u rezultatskom i psihološkom smislu”.

Trener Zadra Danijel Jusup je naglasio da mu je žao što je ekipa ofanzivno pala u završnici meča.

„Dobar deo utakmice smo kontrolisali dešavanja na parketu, ali nismo uspeli da ostanemo na energetskom nivou do kraja. Igramo dosta brzo, dosta trčimo i tako pravimo probleme protivniku, ali padne intenzitet kad uđu igrači sa klupe. Umesto da smo doveli jednog igrača, mi smo ostali i bez Jordana, a sa njim bi imali daleko veće šanse da ovakve utakmice dobijemo.”, rekao je Jusup, pa zaključio:

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

„Kuridža je bio ključni igrač Budućnosti na putu ka preokretu i pobedi. Pravio nam je velike problem, ne samo u napadu, nego i u odbrani. Budućnost je ostvarila plus 18 dok je Kuridža bio na parketu”.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!