Jovanović pred COL: Moramo da usporimo rivala

KK Crvena zvezda/Dragana Stjepanović

Košarkaši Cedevita Olimpije i Budućnosti odmeriće snage u jednom od derbija 17. runde ABA lige, a meč se igra u Ljubljani 29. januara, sa početkom u 17 časova. COL ima skor 12-3, a Budućnost 9-6.

Obe ekipe su u minuloj rundi Evrokupa doživele poraze. Budućnost je pognute glave napustila parket posle duela sa Promiteasom, a Cedevita Olimpija posle duela sa Huventudom. Podgoričani u drugom po rangu evropskom takmičenju imaju skor 7-5, a COL 2-10. Budućnost je jako blizu plasmana u TOP 16 fazu, a šampion Slovenije je trenutno daleko od cilja.

KK Budućnost Voli

Međutim, na osnovu prikazanih partija u ABA ligi, uloga favorita je u rukama Cedevita Olimpije, koja je tokom sezone, na svom parketu slavila protiv Partizana, a nedavno je posle velike borbe poražena od Zvezde u Beogradu.

„Cedevita Olimpija je izuzetno kvalitetna ekipa koja je u vrhu ABA lige, ali zbog problema sa povredama nije u vrhu svoje grupe Evrokupa. Ekipa iz Ljubljane je pokrivena na svim pozicijama, imaju veliki broj igrača koji imaju mnogo poena u rukama, kako na spoljnim, tako i na unutrašnjim pozicijama“, naglasio je trener Budućnosti, Vladimir Jovanović, pa nastavio:

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

„Ne smemo da uđemo sa utakmicu sa ciljem da se nadigravamo sa rivalom, ne smemo da dozvolimo brz ritam, igru po principu trči i šutiraj. Moramo da odigramo jako dobro u odbrani, moramo da usporimo rivala, a sa malim brojem grešaka i igrom bez oscilacija, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu u Ljubljani“.

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Utakmica između Cedevita Olimpije i Budućnosti na programu je 29. januara sa početkom od 17 časova, a meč je od velikog značaja kada je reč o borbi za što bolju poziciju pred nokaut, odnosno TOP 8 fazu elitnog regionalnog takmičenja.

Komentari

Vaš komentar