Jovanović: Zvezdi nije lako… Čeka nas zahtevna utakmica

ABA League 31. okt 202110:45 > 10:50 1 komentar
Mega Basket/Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović očekuje tešku utakmicu protiv Crvene zvezde u ABA ligi, te ističe da njegovi igrači moraju da budu maksimalno fokusirani svih 40 minuta.

Mega će u okviru šestog kola regionalnog takmičenja gostovati Crvenoj zvezdi u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

„Crvena zvezda je tim koji igra na dva fronta. Oba takmičenja, Evroliga i ABA liga, zahtevaju potpunu ozbiljnost i sigurno im nije lako, s obzirom na kadrovske probleme koje imaju, da pruže maksimum. Bez obzira na to, radi se o jako kvalitetnom i iskusnom timu gde na svakoj poziciji ima više kvalitetnih igrača koji mogu u svakom trenutku utakmice budu pojedinci na koje će tim da se osloni“, rekao je Jovanović.

povezane vesti

„Pored svih ostalih kvaliteta koje ima, tim Zvezde krasi čvrsta odbrana iz koje pravi dobar napad i dobre utakmice. Što se tiče napada, pored kreatora kao što Volters i Ivanović, jedan od glavnih kreatora sa loptom je Kalinić, uključen je u svaku akciju i veliki je protagonista na napadačkoj polovini. Preko njega, Davidovca i Luke Mitrovića pokušavaju da naprave dubinu i iz toga razvijaju napad. Okruženi su sa dosta dobrih šutera i imaju tim koji poseduje sve kvalitete od čvrste odbrane do napada, imaju kvalitet da igraju pik end rol sa dva igrača, posle toga su jako aktivni na skoku i dobri u svim radnim zadacima, tako da će sigurno biti veoma zahtevna utakmica“.

Svestan je trener Mege šta njegovi izabranici moraju da urade u ovom duelu.

„Što se nas tiče, treba da budemo stvarno koncentrisani jer Zvezda će znalački iskoristiti priliku ukoliko se desi pad koncentracije ili pauza u intenzitetu. Potrebno je da budemo praktično 40 minuta jako fokusirani, kako u odbrani, tako i u zatvaranju njihovog skoka, dok u napadu moramo da budemo sa tačnom idejom da bismo imali priliku da napravimo korektnu utakmicu“.

Posle pet odigranih kola regionalnog takmičenja Mega ima skor 2-3, dok Crvena zvezda ima četiri pobede i jedan poraz.

Meč je na programu u ponedeljak od 18 časova.