Definitivno poznato gde će Dubai igrati mečeve ABA lige

ABA League 9. jul 202420:14 7 komentara
Kola kola arena Dubai
Guliver Image

Dubai će utakmice u ABA ligi igrati u „Coca Cola Areni“, koja će prema rečima čelnika kluba omogućiti maksimalan ugođaj navijačima, igračima, a ujedno biti prvi korak ka pisanju istorije kada je košarka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u pitanju, saopšteno je iz kluba, nakon postignutog dogovora.

Dubai je bio spominjan kao organizator Superkupa ABA lige, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa, tako da će prvi čari Dubaija i Arene, osetiti košarkaši Crvene zvezde u prvom kolu ABA lige.

Povezane vesti

Arena je otvorena u 6. juna 2019. godine, ima kapacite od 17 hiljada mesta, a na sjatu Arene se navodi da spada u grupu najmodernijih i najopremljenijih na planeti. Ima odličnu akustiku, organizovano je mnogo koncenrata u njoj, a sada je red došao da u njoj malo uživaju u ljubitelji košarke.

U međuvremenu, čelnici kluba koji su odustali od učešća u Evrokupu za narednu sezonu, stvaraju respektabilan tima.

Za sada su stigli – trener Jurica Golemac, igrači – Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Leon Radošević, Klemen Prepelić, Aleksa Uskoković, Avudu Abas, a uskoro se mogu očekivati nove akvizicije…

Kristalno je jasno da će Dubai biti konkurentan najboljim timovima ABA lige, a u međuvremenu će nastaviti pregovore sa čelnicima Evrolige oko načina i modusa ulaska u elitno ili drugo po rangu evropsko takmičenje.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare