Lesor: Željko će galamiti ako uradim nešto glupo…

ABA League 21. dec 202120:10 > 22. dec 2021 0:29 12 komentara
Matijas Lesor
Guliver Image / NorbertScanella PanoramiC

Francuski centar Matijas Lesor istakao je da je dolazak u Partizan dobra odluka za njegovu karijeru, kao i da se za crno-bele odlučio isključivo zbog Željka Obradovića.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde potpisao je ugovor sa klubom iz Humske do kraja sezone, a poslednji angažman imao je u Makabiju iz Tel Aviva. Dres „Ponosa Izraela“ nosio je dva meseca.

Povezane vesti

Željko je jedan od najvećih razloga što sam potpisao za Partizan. Želeo me je u timu. Znam da će to biti dobro za moju karijeru. Obradović je razvio veliki broj igrača, ima ogromno iskustvo, tako da će mi to značiti,“ rekao je Lesor za Bebasketi nastavio:

„Željko je bio zadovoljan onim što sam radio u Makabiju. Ne plašim se da igram kod njega u timu, sve će zavisiti od mene. Ako uradim nešto glupo galamiće na mene i to je deo svega. Zato je i osvojio Evroligu devet puta. Očigledno njegova tehnika daje rezultate. Rekao bih da liči Zvezdana Mitrovića i verujem da ću moći sa njim da imam otvoren razgovor. Na terenu ga vidimo zatvorenog, imamo utisak da je vrlo tvrd sa svojim igračima, ali mislim da je jako dobar na ljudskom nivou, vrlo otvoren, sa kojim može lako da se razgovara. On i Zvezdan su dve potpuno različite osobe, ali verujem da postoji ta sličnost među njima, u tome što je vrlo zahtevan prema igračima i strog na terenu, ali neko s kim se lako može komunicirati van terena.

Dvadesetšestogodišnji centar ne napomenuo da ga je Partizan želeo još letos.

Srećan sam. Igraću ponovo košarku, nedostaje mi to. Partizan me je želeo letos, imao sam dugo ponudu, ali sam čekao ponude iz Evrolige. Na kraju sam završio u Partizanu što je logičan potez i najbolji za moju karijeru.“

Željko Obradović
Image ID: 1007454767 via Guliver

Lesor je sa tribina gledao Partizanov meč sa Metropolitanom u Parizu.

Nisam lično razgovarao sa Obradovićem, ali jesam sa pojedinim članovima stručnog štaba. Razgovarao sam sa mojim agentom i znao sam kakvo Željko ima mišljenje o meni. Video sam njegov tim i ulogu koju bih u njemu mogao da imam. Mislim da mogu mnogo da im dam. Partizan ima izuzetno dobar tim. Video sam protiv Metropolitana kako su igrali, kako su se branili. Tri puta su u utakmici promenili obranu i to sam video. Na terenu pokazuju zašto su među favoritima za trofej.

Francuz naglašava da su crno-beli već bili jaki u reketu.

Nemaju igrača mog stila i mislim da mogu da im doprinesem. Cilj kluba je da se vrati u Evroligu, a to je i moj cilj. Ne znam da li je neki igra dve godine uzastopno osvojio Evrokup sa dva različita tima. To bi bilo nešto veliko za Partizan i za mene, ali do toga je dug put. Idemo korak po korak, prvo da vidimo kako će da ide moje privikavanje na nov tim,“ istakao je Lesor.

Partizan u sredu u 17:30 časova gostuje Lokomotivi u Krasnodaru u osmom kolu Evrokupa, a prenos je na Sport Klubu 2.

Utakmicu Lokomotiva – Partizan možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare