Kao u Nišu samo u drugom smeru, Partizan od -20 do pobede

ABA League 13. mar 202319:45 83 komentara
Matijas Lesor
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu u 21. kolu ABA lige. Rezultat je bio 92:81.

Kada je Zvezda u toku druge i treće četvrtine vodila 20 razlike delovalo je da će 17 hiljada navijača sa tužnim izrazima lica napustiti Beogradsku arenu. Briljirala je Zvezda u svakom aspektu, na skoku je u prvom poluvremenu vodila 22:9, imala je ofanzivne skokove i sjajnog Fakunda Kampaca.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

On je za prvo poluvreme ubacio 21 poen! Dao je dve preteške trojke, delio asistencije, dok je Partizan bio potpuno utučen. U ranoj fazi meča se uvukla nervoza i ekipa je bila van ritma.

Sve se preokrenulo tokom treće četvrtine i to tokom finiša. Nekoliko naleta je imao Partizan pre toga, a Zvezda posledjni nije mogla da iskontroliše. Iako je Vildosa dao jednu trojku o tablu, Partizan je sa 5:0 u poslednjem minutu prišao na 63:66.

To je najavilo tešku poslednju četvrtinu za crveno bele koji pet i po minuta nisu našli koš. Vildosa je bio van ritma, Nedović nije mogao da pomogne, a kada je Kampaco dobio petu ličnu delovalo je da je Zvezda u nokautu. Partizan je pogađao trojke, ređali su ih Ledej i Eksum, odličnu rolu su imali Madar, Smailagić i Ledej, dok je Matijas Lesor svemu davao energiju i ritam.

sofascore

Matijas Lesor je meč završio sa 27 poena, imao je šut sa penala 15/21, dok je osam lopti uhvatio. Zek ledej je bio odličan sa 17 poean, Dante Eksum je dodao 15 poena, a Kevin Panter je imao devet.

Kod Zvezde je Fakundo Kampaco imao 21 poen i to je sve dao u prvom poluvremenu. Luka Mitrović je bio odličan sa 17 poena, dok je Ben Bentil imao deset.

Tok meča: