„Nadam se da će shvatiti jer moraju da pomognu timu“

ABA/KK Cibona/Mihal Jacić

Trener Partizana Željko Obradović istakao je da je njegova ekipa imala i dobre i loše momente u duelu sa Cibonom u Zagrebu.

Crno-beli su zadržali maksimalan učinak i posle četvrtog kola regionalnog takmičenja, dok su Vukovi upisali prvi poraz.

Povezane vesti

„Imali smo jedno veoma lepo iskustvo da igramo sa Cibonom na turniru u Opatiji. Probali smo da analiziramo tu utakmicu, ali i sve ostale koje je Cibona do ovog trenutka igrala. Znali smo da je to tim koji od prvog do poslednjeg minuta igra na najvišem mogućem nivou i da igra agresivnu košarku. Tako su igrali i danas bez obzira na to što smo mi u pojedinim trenucima imali vođstvo od 12 do 14 razlike. Nisu se predavali, uspevali su da se vraćaju u meč i zaista im čestitam na tome i na svemu što su do sada uradili u prvenstva. Mlada ekipa sa trenerom koji radi odličan posao,“ rekao je Obradović i potom se osvrnuo na svoj tim.

„Imamo trenutke kada igramo zaista veoma dobro i veoma pametno, ali tako imamo i trenutke kada donosimo veoma loše odluke. Naravno, to je zasluga i protivničke ekipe i njihove agresivnosti, ali ono na čemu ćemo morati da insistiramo je upravo to. Da donosimo prave odluke, ali košarka je takva igra da nekada pogađaš, a nekada promašuješ. Treba lopta da bude u rukama kod onih od kojih očekujemo da u tom trenutku budu najvažniji na terenu. Ovo je pobeda koja pre svega daje samopouzdanje zbog toga što naredne sedmice počinje Evrokup. Igramo prvu utakmicu u Nemačkoj i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje i da će igrači koji u ovom trenutku nemaju neku veliku minutažu shvatiti da moraju da pomognu timu, jer počinje ono što je veoma bitno, a to su dva meča u toku sedmice. Svaki igrač mora da zna da će biti veoma bitan i važan za ekipu.

Partizan u utorak gostuje Hamburgu na startu Evrokupa, a duel iz Nemačke ćete moći da gledate na Sport Klubu.

Komentari (0)

Vidi sve komentare