Nanelijeva verzija: What the f_ck was that about last game?

ABA League 21. maj 202411:51 69 komentara
Sport Klub / Starsport

Drugu godinu zaredom akteri "večitog derbija" završavaju u policiji. Posle Filipa Petruševa i Matijasa Lesora, ovog proleća došao je red na Stefana Lazarevića i Džejmsa Nanelija.

Sport Klub došao je u posed zapisnika o incidentu koji se u nedelju, na dan treće utakmice finala plej-ofa ABA lige, dogodio u hodniku „Beogradske arene“.

U njima su izjave aktera tuče, Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića, iz kojih se mogu čuti dve različite verzije istog događaja.

PROČITAJTE ŠTA JE LAZAREVIĆ ISPRIČAO U MUP-U: PRIŠAO SAM MU DA PITAM…

Ni Naneli, ni Lazarević nisu nastupili iste večeri kada je Crvena zvezda i treći put pobedila Partizan i osvojila regionalnu titulu.

I pre i posle meča bilo je govora o incidentu o kojem su pisali i brojni evropski mediji, a u javnosti se pojavilo nekoliko snimaka sigurnosnih kamera, međutim nijedan kadar nije do kraja otkrio šta se tačno dogodilo.

VIŠE O FINALU ABA LIGE:

Sferopulos – specijalac za neutralisanje večitog rivala

Naneli se opet javio, porukom za „klikbejt umetnike“

Stranac manje za crno-bele: Kaminski već na putu za SAD

Kako zaustaviti pad: Partizan je zreo za veliki remont

Od „ko je ovaj“ do heroja velikog srca – Jago Dos Santos

Kevin Panter – Partizanov kapitenski fijasko

Evo šta je u Policijskoj stanici Novi Beograd u nedelju oko 16.30 ispričao košarkaš crno-belih, Naneli, koji je potom odstranjen iz takmičarskog sastava odlukom trenera Željka Obradovića.

„Dana 19. 5. 2024. godine ja sam kao član Košarkaškog kluba Partizan došao sa svojim klubom na zakazani pripremni trening u 10 časova u Beogradsku areni. Sam trening je trajao oko sat vremena i oko 11 časova posle završetka treninga ja sam se sa terena za košarku hodnikom uputio ka svlačionici. U jednom trenutku ja sam prolazio pored svlačionice košarkaša Crvene zvezde i tek što sam je prošao ispred mene je bio Džejlen Smit na korak ili dva.

View this post on Instagram

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Kada sam prošao Zvezdinu svlačionicu čuo sam muški glas koji mi se obratio pretećim tonom rečima na engleskom: ‘What’s up!’, te smo se Džejlen Smit i ja instiktivno okrenuli i tada sam video da se radi o košarkaškom igraču Crvene zvezde Stefanu Lazareviću. Kada sam se okrenuo ka Stefanu, ja sam mu se upitno obratio rečima: ‘Whats up?’, a onda mi se Stefan na engleskom jeziku obratio rečima: ‘What the fuck was that about last game?’, a ja sam mu odgovorio rečima: ‘What do you mean?’, da bi Stefan zatim krenuo da mi prilazi i unosi mi se u lice.

izjava naneli
Sport Klub

Ja sam potom napravio korak unazad kako bi se povukao od njega, da bi me nakon toga Stefan uhvatio svojom desnom rukom s prednje strane za vrat i tako me držao, da bi nakon toga krenuo da me udari u predelu lica, ali sam se ja telom izmakao u stranu i svojom levom rukom sklonio njegovu desnu ruku sa vrata i instinktivno desnom rukom udario u predelu glave.

Kako su mi patike bile odvezanih pertli a verovatno sam se okliznuo na odložene upotrebljene peškire, ja sam pao na pod na desni bok pokušavajući da odmah ustanem, ali je Stefan odmah skočio na mene i rukom mi je gurao glavu prema podu. Kada me je Stefan napao, Džejlen Smit je pokušavao s leđa da ga odvoji od mene, ali nije bio dovoljno snažan da to uradi u potpunosti, da bi onda prišao Zvezdin igrač Trej Tompkins koji je pomogao Džejlenu Smitu da ga u potpunosti odvoji od mene.

Uspeo sam da ustanem i tada su prišli ostali igrači Crvene zvezde kako bi smirili celu situaciju“, napisano je u policijskom zapisniku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare